11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKehtna KHK andis panuse „Rakett 69“ saatele

Kehtna KHK andis panuse „Rakett 69“ saatele

Mariliis Vest.

Aasta alguses tehti Kehtna kutsehariduskeskuse informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnale ettepanek koostada ETV saate „Rakett 69“ tarbeks ülesandeid. Üht neist ülesannetest lahendati laupäevases saates.


Ülesannete komplekteerimiseks pandi kokku tiim, kuhu kuulusid Kehtna KHK õpetajad Triin Muulmann ja Erko Pärn. Appi kutsuti partnerid Tartu Ülikoolist ja Tallinna Tehnikaülikoolist: Jürgen Laks ja Lauri Võsandi. Viimane annab tunde ka Kehtna õpilastele.
Pakkumise tegi koolile StartUp Estonia küberkaitse projektijuht Marily Hendrikson, kelle soov oli, et Kehtna KHK poolt kokku pandud meeskond looks saatele küberturvalisusega seotud ülesandeid. Kokku genereeriti viisteist ülesannet, millest üks läks laupäevases saates ka käiku.
Hendriksoniga said Kehtna õpetajad tuttavaks European Cyber Security Challenge võistlusel. Sealt jätkus edasine koostöö. Viisteist kokku pandud ülesannet saadeti edasi „Rakett 69“ teadustoimetajale Juhan Koppelile ning siis tehti valik. Ülesanne, mis saatesse pääses, kujutas endast seifi lahtimuukimist. Lahenduse leidnud noor sai koha finaalis. Ühel osalejal õnnestus seif lahti saada, teisel aga mitte.
Kehtna IKT valdkonna õpetaja Triin Muulmann ütles, et edaspidisest koostööst pole praegu rohkem juttu olnud, kuid jätkatakse töötamist nende neljateistkümne üleande kallal, mis saatest sel hooajal välja jäid.
“Rakett69” on 2011. aasta jaanuaris ETVs alustanud saatesari, mille eesmärgiks on üles leida Eesti tulevased teadlased. Peaauhinnaks on 10 000 € suurune stipendium.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare