6.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelKehtna põhikooli esimene gala

Kehtna põhikooli esimene gala

Kadri Paju / foto: Kadri Paju.

Kehtna põhikooli õpilasesindus korraldas kooli 175. aastapäeva ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks gala.

4. mai õhtul tervitasid külalisi Kehtna kutsehariduskeskuse uksel põhikooli direktor Liivi Siim ja õpilasesinduse president Adele Zubov. Kutsehariduskeskuse suur saal kogunes külalisi täis.
Pidulik õhtu algas direktori tervitusega, millest selgus hea kooli retsept. See sisaldab kolme ülitähtsat komponenti: õpilane, õpetaja ja lapsevanem, kes on omavahel seotud koostöö ja hoolivusega. Ja kui hoolivusse näpuotsaga lisada elutarkust ja kannatlikku meelt, saavad kõik õpilased tulevikus tagasi vaadata ja tõdeda, et on õppinud heas ja väärikas koolis. Külalisi tervitas ka õpilasesinduse president Adele Zubov.
Õhtu üks vaimukam osa oli Improteatri etendus, mis haaras kaasa kogu publiku. Saime kuulda laule, mida keegi polnud kunagi kuulnud, ning näha etendust, mida keegi polnud kunagi näinud.
Kohvilauale olid kooli õpilased külaliste jaoks valmistanud päeva jooksul 230 väikest torti.
Galaõhtu lõpetas kooli vilistlane Artur Rassmann. Artur, kes on pigem spordile keskendunud ja muusikaga aktiivselt ei tegele, ütles, et kui kooli huvijuht Kersti Mäevälja talle helistas ja esinema palus, oli ta kohe nõus tulema. Oma endise kooli ees on esinemine palju närvesöövam kui võõra publiku ees, vastutus on suurem, tõdes ta.
Artur Rassmannil on tasapisi tekkinud ka mõte oma kodukanti naasta ja maadlustreeneriks hakata. Praegu annab ta Raplas ühele poisile eratunde maadluses.
Õpilasesinduse president Adele Zubov ütles, et mõte korraldada selline üritus, mis oleks seotud kooli 175. sünnipäeva ja Eesti 100. sünnipäevaga, tuli neil neli kuud tagasi. Kui idee oli välja käidud kooli huvijuhile, hakkas mõttest vaikselt sündmus saama.
„Raha oli üks kõige suurem murekoht. Korraldasime koolis kohvikuid, kus küpsetamisse panustasid õpilasesinduse laste vanemad ja ostmisega panustasid kõik teised õpilased. Abiks olid ka mitmed sponsorid. Oleme õnnelikud, et üks pisike mõte sai nii suure hoo. Kõik õpilas­esinduse liikmed jäid oma esimese galaga väga rahule – see oli suurepärane,“ rääkis Zubov.
Tulevikus tahaksid õpilas­esinduse noored korraldada veelgi suuremaid ja uhkemaid sündmusi. Kõik nad ütlesid kui ühest suust: „Meile meeldib korraldada!“ Kehtna põhikool on saanud omale väga tegusa õpilasesinduse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare