-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSKohilas valmistatakse ette kergliiklusteid

Kohilas valmistatakse ette kergliiklusteid

Helerin Väronen

Möödunud sügise algusest on Kohilas tehtud ettevalmistusi Kohila-Hageri-Sutlema kergliiklustee rajamiseks. Esimene etapp hõlmas Kohila alevis lõiku ringteest kuni Vabaduse tänava lipuväljakuni.

Rahastus tööde jaoks tuleb piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise programmist (PKT), millest eraldati Kohila vallale kergliiklusteede rajamiseks 1,2 miljonit eurot. Sellele summale lisandub valla omaosalus. Kergliiklusteede rajamise eesmärk on ligipääsetavuse parandamine töökohtadele Kohila valla ettevõtlusaladel.
Toetuse abil plaanitakse rajada kergliiklusteed Sutlema ja Hageri ning Kohila alevi vahel ning Kohila alevi Vabaduse tänava äärde. Lepingu alusel peavad kergliiklusteed valmis saama selle aasta 31. augustiks. Kohila valla ehitusnõuniku Kalver Künnapuu sõnul on tööd töövõtja YIT Infra Eesti AS-i kinnitusel ajagraafikus. Hetkel teeb töövõtja mitmetes lõikudes erinevaid ettevalmistusi ja tee-ehituslikke töid. Esimese lõigu asfalteerimisega plaanitakse alustada 21. mail ja seda siis Kohila-Hageri lõigul Sarapiku kinnistust muinaskivini.
Peale kergliiklusteede on valmimas ka Vabaduse tänaval asuv lipuväljak, mille tegemise jaoks eraldati raha valla eelarvest, kuid saadi ka toetust lipuväljakute väljaarendamise programmist. Väljak valmib mitmes etapis ja vallavanem Heiki Hepneri sõnul on neil soov saada väljak valmis võidupühaks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare