-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSMoldovlased osalesid “Teeme ära” talgutel ja istutasid Kohilas puid

Moldovlased osalesid “Teeme ära” talgutel ja istutasid Kohilas puid

Helerin Väronen  / foto: Victor Guzun.

Laupäevastel talgutel koristasid Kohila gümnaasiumi juures jõekallast inimesed, kellest ei ootaks, et neile ühe väikese koha heaolu korda läheks. Talgulisteks oli kolm inimest Moldovast – Sergiu Frunze, Ion Braga ja endine Moldova suursaadik Victor Guzun, üks eesti mees pojaga ja vallaaednik Anu Adamson.
Talgulistega vesteldes selgus, et selline koristusaktsioon ei olnud moldovlastele võõras. Neil on kombeks igal aastal kuhugi appi minna. Näiteks on nad käinud varem Tallinnas ja kaks aastat tagasi Ida-Virumaal Moldova külas abiks. Ka Kohila ei ole neile võõras kant. Umbes kuus aastat tagasi tekkis tänu Kohila vallavanemale Heiki Hepnerile eestlastest ja moldovlastest sõpruskond, kes seniajani aeg-ajalt kokku saavad. Sõprussuhted loodi ühel kohtumisõhtul, kus nii eestlased kui ka moldovlased esinesid ja pakuti mõlema paiga rahvustoite. Kohilal on ka Moldovas oma sõprusvald Razeni.
Moldovlased on kõik seda meelt, et Kohila on tore koht ja neile väga meeldib see piirkond. Talgutel oli moldovlastel kindel soov puhastada just jõeäärt Kohila gümnaasiumi läheduses, kus lapsed liiguvad ja toimetavad. Nende soov oli saada see piirkond puhtaks ja ilusaks ning selle eesmärgi nad ka täitsid.
Pärast jõeääre koristamist suundusid moldovlased Hageri tee äärde appi Kohila vallavanemale puid istutama. Metsaseltsi metsaistutuspäev oli seotud riigi 100. sünnipäeva ja metsaseltsi 15. sünnipäeva tähistamisega. Peale tavapäraste mändide ja kuuskede istutati seekord ka tugevuse ja kestvuse märgiks olevaid tammesid ja üks iluõunapuu. Kokku istutas 27 talgulist sel päeval 671 puud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare