11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSOmamoodi kohvik sulgeb uksed

Omamoodi kohvik sulgeb uksed

Helerin Väronen / foto: arhiivifoto.

Kohila alevis Rapla Tarbijate Ühistule kuuluva Konsumi kaupluse teisel korrusel asuv kohvik Omamoodi sulgeb mai lõpus uksed, ütles kohviku üks omanik Kadi Toom.

Kohvikus pakuti tervislikku toitu, korraldati kontserte ja töötubasid, kuid huvi jäi Toomi sõnul siiski liiga väikeseks, et toime tulla. “Pakkusime vastavalt nõudlusele, et vee peal püsida. Siiski ei tulnud me nii suurel rendipinnal oma tegevusega hästi välja ning otsustasime õigel ajal kohviku tegevuse peatada. Sellegipoolest tegutseme edasi asjadega, mis olid ka kohviku tegevuse kõrval – kangastelgedel kootud vaipade müük ja muu käsitöö, riietest kudumiteni, ning NeoLife tooted. Samuti kasutatud riided,” sõnas Toom. Edasiseks tegevuseks otsitakse veel pinda, kuid seni jätkatakse müügiga kohviku Facebooki lehel. Samuti plaanitakse osaleda laatadel.
Varem oli Omamoodi kohvik ka Kohila mõisakooli toitlustaja, kuid juba teist aastat on kooli toitlustaja kohvik Sofia. Mõisakooli direktori Anu Nigeseni sõnul ei pruugi seost kohviku lõpetamise ja toitlustamise vahel olla. “Toitlustaja vahetus omal ajal oli seotud sellega, et Omamoodi kohviku võimalused suures koguses toitu valmistada olid saavutanud oma piiri,” sõnas Nigesen. Ka Toomi sõnul ei mänginud mõisakooli toitlustamise lõpetamine kohviku sulgemises mingit rolli. “Laste toitlustamine polnud suunatud kasumile. Hind oli tellija soovil viidud võimalikult miinimumini. Me poleks loobunud seda edasi tegemast, aga tööjõust jäi puudu. Majanduslikult poleks lisatööjõudu saanud juurde võtta,” ütles Toom.
Kohvikuruumid aga tühjaks ei jää. Hoone haldaja, Rapla Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Väino Sassi sõnas, et uue partneriga käivad parajasti läbirääkimised. “Kohvik jätkab tõenäoliselt sama otstarbega,” sõnas Sassi. Kohaliku rahva soov on küll selles hoones taas näha tööstuskaupade poodi, kuid selle kohta vastas Sassi, et eelmisele partnerile pole tööstuskaupade müügi osas asendust leitud, kuid lootus selleks sureb viimasena.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare