Pronks! AVIS Utilitas Rapla alistas Pärnu ka kolmandat korda!

0

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

AVIS Utilitas Rapla tegi seda taas! Neljandat hooaega järjesti jõuti Alexela korvpalli meistriliigas medalikohale. Tänavused pronksmedalid kindlustati teisipäeva, 22. mai õhtul Pärnus, kus alistati kohalik meeskond lisaajal tulemusega 75:79 (35:34). See tähendab, et pronksiseerias oli AVIS Utilitas Rapla üle Pärnu Sadamast 3:1.

Peale viigilist normaalaega 62:62 mindi viie minutilisele lisaajale. Seal tõusis Rapla staariks Dominique Hawkins, kes viskas kiiresti kaheksa punkti ning andis Raplale mugavale eduseisu. Pärnu sellest kaotusseisust välja ei tulnudki. Eriti tulised olid muidugi normaalaja viimased minutid. Rapla oli ühel hetkel viie punktilises eduseisus, kuid see mängiti kiiresti maha. Viigilise seisu tõi tabloole Siim-Markus Posti üks tabav vabavise. Järelejäänud sekunditega Rapla korvi ei saanud ning nii otsustatigi võitja lisaajal.

Suurema osa mängust juhtisid tegelikult väljakuperemehed. Eriti esimesel poolajal oli nende domineerimine selgelt tunda. Üle pika aja jõudis Rapla eduseisu alles neljanda veerandaja keskel skooriga 54:52. AVIS Utilitas Rapla parim mängija oli selgelt Dominique Hawkins. Tema tõi võitjate kontosse tervelt 29 punkti. Domagoj Bubalo viskas 14 ning Gert Dorbek ja Sven Kaldre üheksa punkti. Pärnu Sadama resultatiivsemad mängijad olid Mihkel Kirves ja Siim-Markus Post vastavalt 23 ja 20 punktiga.

Nii jääb tänavusel korvpallihooajal välja jagada veel kuld- ja hõbemedalid. BC Kalev/Cramo juhib nelja võiduni mängitavat seeriat Tartu Ülikooli vastu 3:0