6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRapla kesklinna bussiootajad jäid peavarjuta

Rapla kesklinna bussiootajad jäid peavarjuta

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Üle-eelmisel nädalal jäid Rapla kesklinna bussipeatustest järele vaid peatuse kohta tähistavad liiklusmärgid.
Bussiootajates tekitas see pahameelt, et enam pole vihma ajal peavarju ega ka istekohta. Vald lubas paigaldada ajutised istekohad ning nädala lõpuks olid need ka olemas.
Ootepaviljonide eemaldamise põhjus on keskväljaku ehitus. Rapla vallaarhitekt Cerly-Marko Järvela selgitas, et ehituse piir­konnast viidi paviljonid ära selleks, et need ehituse käigus viga ei saaks. Ta nõustus, et varjualune on bussipeatustes tõesti elementaarne mugavus, mis meie kliimas peaks olemas olema.
„Arutame ehitajaga läbi, kas ja kuhu saame paviljoni ajutiselt tagasi tuua või saame hoopis bussipeatust veidi nihutada. Selge on see, et Rap­la keskväljaku ehitamisega seoses mõningaid ebamugavusi tekib. Üritame võimaluse piires asju siiski mõistlikult korraldada,” ütles Järvela.
Veel üks eesootav ebamugavus puudutab bussiliikluse ümbersuunamist. „Ehituse käigus on kavas suvel umbes kuuks ajaks sulgeda ka Tallinna maantee. Sellel ajal suunatakse bussiliiklus ümber, nagu see varasematelgi aastatel sulgemiste korral on olnud. Eeldatavasti saame hiljemalt septembris ka bussipaviljoni tagasi paigaldada,” lisas Järvela.
Kaasaegse keskväljaku rajamise käigus saavad bussipeatused endale uued asukohad. „Pärast keskväljaku valmimist nihkuvad mõlemad bussipeatused enam-vähem kultuurikeskuse ette, vahe­tult väljaku kõrvale. Rajatakse ka uued bussitaskud. Linnast väljuvale suunale paigaldatakse bussiootepaviljon pärast tööde lõppu tagasi. Kultuurikeskuse esine seevastu on praeguste kavade kohaselt mõeldud jätta ilma paviljonita, kuna vihmavarju saab minna hoone varikatuste alla. Eraldi bussipaviljon jääks ehk liialt kultuurikeskuse ees toimuvaid üritusi segama, varjates ka väärikat hoonet,” jagas Järvela selgitusi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare