6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaplamaa aasta ema tänavu ei valita

Raplamaa aasta ema tänavu ei valita

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Vallad valivad ja õnnitlevad sel aastal oma piirkonna tublisid emasid iseseisvalt, ühist üritust koos Raplamaa aasta ema aunimetuse üleandmisega ei tule.

Siiani on vallad kutsunud inimesi üles esitama kandidaate aasta ema konkursile, nende hulgast valis komisjon ühe välja ning pidulikul lõpu­üritusel anti emadele tiitel ja õnnitlused üle. Valiti alati ka üks, kes pärjati maakonna aasta emaks. Seda valimist on juba aastaid korraldanud MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal koostöös Rapla maavalitsusega.
Sel aastal suurt lõpuüritust, kus kõikide valdade äramärgitud emad kokku saaksid, ei tule. MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal juhatuse liige ja aasta ema konkursi varasem projektijuht Kaidi Mikkus selgitas, et seoses valdade ühinemisega peaks muutma ka ürituse kontseptsiooni. Seni kogunesid maakondlikule üritusele kümne valla tublimad emad koos oma pereliikmete ja vallaesindajatega, nüüd oleks tulijaid märkimisväärselt vähem ning seega ei oleks sündmus enam sellisel kujul mõjus.
„Meie eesmärk on olnud luua sellele emale kordumatu mälestus kogu oma ilus ja korraldada sündmus, mis rõõmustab ka neid külalisi, kes otseselt aunimetust ei saa, kaasates võimalikult palju kogukonnaliikmeid tegevusse. Raplas on endiselt maailma parimad emad. Kui saab selgeks, kuidas ürituse korraldamine edaspidi välja võiks näha, paneme kindlasti jälle oma meeskonna välja,” kinnitab Mikkus.
Kohila vald jätkab oma traditsioonilist üritust ning annab laupäeval, 12. mail tublile emale tiitli üle pärast põnnideparaadi, milles osalevad eelmisel aastal sündinud lapsed oma vanematega. Kohila valla kultuurinõuniku Sigrid Põllu sõnul sündis eelmisel aastal vallas 67 last.
Rapla valla avalike suhete spetsialist Katrin Kruusimägi andis teada, et tänavu piduliku tiitli üleandmist eraldi ei korraldata, kuid tunnustamist väärt ema on valitud ja teda õnnitletakse personaalselt talle koju külla minnes. Kruusimägi kinnitas, et tegemist on erandliku aastaga ning edaspidi töötatakse välja uus tunnustamise kord.
Märjamaa valla sotsiaalosakonna juhataja Marge Viska sõnul on ka Märjamaa vallal tänavune tubli ema valitud. Tema ja ta pere on kutsutud laupäeval, 12. mail aset leidvale lusikapeole, kus tiitel ka emale üle antakse. Viska selgitas, et sellisel moel ema tunnustamine on erakordne, kuid kuna päris ära jätta tiitli andmist ei soovitud, tänatakse ema teise ürituse ajal.
Kehtna vald ainsana sel korral oma valla aasta ema aunimetust kellelegi üle ei anna. Kehtna vallavanem Indrek Kullam põhjendas otsust sellega, et vald peab ürituse statuudi läbi mõtlema ja kaaluma, millisel moel oleks kõige parem sellega jätkata.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare