Raplamaa koolinoorte esimesed sulgpallivõistlused

0

Ülle Laasner, Rapla sulgpalliklubi Valge Hani juhatuse esimees, võistluste peakohtunik

Eelmise aasta 24. oktoobril korraldas Eesti Sulgpalliliit projektiga “Sulgpall kõigile” koolituse Raplamaa kehalise kasvatuse õpetajatele. Kõik koolid said ka Yonexi sulgpallivarustuse – kotitäie sulgpallireketeid ja muud varustust. Toona lepiti kokku, et kevadel saavad lapsed juba sulgpallis omavahel mõõtu võtta.

Reedel, 4. mail viis Rapla sulgpalliklubi Valge Hani läbi Rapla maakonna koolinoorte esimesed sulgpallimeistrivõistlused Sadolini spordihoones. Võisteldi kahes vanusegrupis – 1.-6. klass ja 7.-9. klass, gümnaasiuminoori võistlustele ei registreerunud. Poisid ja tüdrukud mängisid eraldi arvestuses. Võistluspäevale saabus sulgpallimängijaid viiest koolist – kokku 37 õpilast Järvakandi koolist, Eidapere koolist, Alu lasteaiast-algkoolist, Rapla Vesiroosi gümnaasiumist ja Rapla ühisgümnaasiumist. Kuna sulgpallivõistlused peeti esimest korda, alustasime päeva võistlusreeglite tutvustamisega. Lastevõistlusel mängisime ainult ühe geimi, ehkki tavaliselt mängitakse kahe geimivõiduni.
Mängupäev kestis peaaegu neli tundi ja selle aja jooksul mängiti 112 mängu. Tulemused: nooremaid tüdrukuid oli kõige rohkem – 16, kellest moodustati kolm alagruppi. Välja mängiti kõik kohad. Esikolmik on kõik Järvakandist: 1. Kristina Eiland, 2. Mirtel Pärnpuu, 3. Denerin Laur. Nooremaid poisse oli võistlemas kuus. Kõik mängud võitis kõige noorem osavõtja, 2. klassis õppiv Karl Mattias Pedai, kes käib ka Tallinnas sulgpallitreeningutel. Karl Mattias õpib Rapla ühisgümnaasiumis. 2. ja 3. koha saavutasid jällegi Järvakandi kooli õpilased Fridebert Võrk ja Lennart Lega.
Vanemaid tüdrukuid võistles seitse, kes mängisid turniirisüsteemis. Kõik kohtumised võitis Anna-Liisa Mikkor Rapla Vesiroosi gümnaasiumist, teine oli Liisa Aasaväli Eidapere koolist ja kolmas Katre Paeorg Rapla VG-st. Vanemaid poisse oli kokku kaheksa ja kõik Järvakandi koolist. Mängiti turniirisüsteemis ehk kõik kõigiga läbi. Esikolmiku moodustasid Arto Kivisild, Vilibert Võrk ja Egon-Marten Anto.
Eesti Sulgpalliliit korraldab igal kevadel ka üle-eestilisi sulgpalli meistrivõistlusi koolidele. Järgmisel aastal saame juba ka Raplamaa õpilastega osaleda. Lapsi õpetasid kehalise kasvatuse õpetajad Margus Sepp, Luule Sulg, Virve Pärn ja Ingrid Lenk, kes on lastes tekitanud huvi sulgpalli vastu.

Kirjuta kommentaar

Kommentaar
Palun kirjuta siia oma nimi