13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaal valitseb äärmiselt suur tuleoht

Raplamaal valitseb äärmiselt suur tuleoht

Katri Reinsalu / pilt: www.ilmateenistus.ee

Aprilli lõpus algas Eestis tuleohtlik aeg. Koos suviselt soojade ilmadega on järsult tõusnud ka maastikutulekahjude arv. Näide sellest on Rapla maakonnast võtta üsna hiljutisest ajast, kui Kohila vallas põles ligi kaheksa hektarit metsa.

Riigi ilmateenistuse tuleohukaardil joonistub Raplamaa väga selgelt välja. Tänase (22. mai) seisuga kuulub suur osa maakonnast viiendasse ehk kõige kõrgemasse klassi, mis tähendab, et Raplamaal on äärmiselt suur tuleoht.

Seda enam tasub pöörata tähelepanu tuleohutusele. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha vaid selleks ettenähtud kohtades. Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada Riigimetsa Majandamise Keskuse lõkkekohti, mille asukohad on leitavad internetilehelt www.rmk.ee.

„Palun ole looduses tuld, grilli või sigarette kasutades hoolikas. Hoiakust „minuga ju ei juhtu“ pole abi, kui oma käitumist kriitilise pilguga üle ei vaadata. Kuival metsaalusel ja maastikul saab tulekahju alguse lihtsamalt ja levib kiiremini, kui sa ette kujutada suudad,“ ütles päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juhataja Tagne Tähe.

Seetõttu tasub nii metsas, maastikul kui ka koduaias lõket tehes alati tähelepanelik olla. Lõkkease olgu tehtud mittesüttivale pinnale ja lahtist tuld ei tohi jätta järelevalveta. Lõkke tegemiseks sobib tuulevaikne päev ning alati olgu käepärast esmased kustutusvahendid. Lõke tuleb lasta lõpuni põleda, lõkkejäägid kustutada veega või summutada liivaga.

Tuleohukaardiga saab tutvuda aadressil: www.ilmateenistus.ee/ilm/prognoosid/tuleohukaart.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare