9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRika Mölder avas Raplas oma loomakliiniku

Rika Mölder avas Raplas oma loomakliiniku

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Eile, 2. mail avas Raplas uksed uus loomakliinik, mille omanik on pika kogemusega veterinaar Rika Mölder. Varem loomakliinikus Vetar töötanud naine otsustas päris oma koha kasuks ning seadis end sisse Nore keskuse lähedusse.

Naine rääkis, et tõuke hakata ettevõtlusega tegelema andis MTÜ Paluküla Klubi, mille juhatuse liige ta on. Viimase nelja aastaga on see aidanud tõsta naise aktiivsust ja nii tuli ka julgus palgatöö asemel FIE-ks hakata. Mölder lisas, et Vetarist tuli ta ära sõbralikult.
Kuigi kliinik avas ametlikult uksed alles eile, on kliendid juba nädalapäevade jooksul end Mölderi vastuvõtule registreerinud. Eelkõige ootab kliinik vastuvõtule väikeloomi. Mölder on veterinaarina tegutsenud 17 aastat ja selle aja jooksul on ta tohterdanud ka tallesid ja linde. Peamine sihtrühm on siiski kassid ja koerad.
Lisaks kliinikutööle on Mölder pidanud 25 aastat ka oma kennelit. Milli Milleri kennelis kasvatatakse pikakarvalisi kollisid ja Welsh Corgi Pembroke tõugu koeri. Rika Mölder ise on olnud koeraomanik aga lausa 36 aastat.
Uues loomakliinikus saab lemmikloomi vaktsineerida, mikrokiibiga märgistada, steriliseerida, samuti on teenuste nimekirjas hammaste hooldus, hambakivi eemaldamine ja küünte lõikus. Veel tehakse kliinikus lemmikloomade haiguste profülaktikat ja ravi, kirurgilisi protseduure ja ultrahelidiagnostikat.
Eraldi teenusena tõi Mölder välja koerte ja kasside pügamise. Paljud loomad vajavad tegelikult karvahooldust. Mölder ütles, et on näinud ka selliseid pikakarvalisi kasse, kelle karv on nii kehvas seisus, et selle kordasaamiseks ei ole muud võimalust, kui loom narkoosi alla panna.
Teenuste nimekirjas on Mölderil ka lemmikloomade eutanaasia ja koduvisiidid. Olukorras, kus näiteks eakal loomaomanikul ei ole võimalik oma lemmikut transportida, tuleb veterinaar ise kohale. Samuti eelistab osa loomaomanikke eutanaasiat kodus läbi viia. „Olen oma patsientidele lähemal,” ütles Mölder paindliku graafiku kohta. Just soov patsientidele lähemal olla oli ka üks põhjus, miks oma kliinik avada. Mölder selgitas, et omaette olles on lihtsam olla paindlik ja tulla klientidele vastu. Naine on lootusrikas ja usub, et patsiente jätkub Raplas ka kahele loomakliinikule.
Mölder rääkis, et võttis eesmärgiks luua loomakliinik, kus on veidike privaatsem vastuvõtt ja rahulikum keskkond ning lemmiklooma omanikul on mugav ja hubane olla.
Ruumide valikul mängis rolli see, et kliinikut ei saa avada näiteks teisel korrusel. Seda just silmas pidades veel taltsutamata kutsikaid või ka näiteks eakaid ja lonkavaid koeri. Samuti oli oluline, et parkimine oleks mugav ning inimene saaks oma lemmikloomaga otse ukseni tulla. Kliiniku asukohta Viljandi maanteel Nore keskuse lähedal võib olla esimesel külastusel veidi keeruline leida. Osa Rapla elanikke teab seda kohta ehk endise Rapla vanakraamipoe järgi, mis asus samas kõrval.
Esialgu ei plaani naine enda kõrvale teist töötajat juurde võtta, aga kui töö käigus selgub, et tööjõu vajadus on suurem, siis lisandub ka uus töökoht.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare