6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSROL võtab hoonestus- õiguse vastu, kuid vallale veel üle ...

ROL võtab hoonestus- õiguse vastu, kuid vallale veel üle ei anna

Stina Andok.

Eelmisel nädalal, 24. mail toimunud Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogul otsustati palju kõneainet tekitanud potentsiaalse hooldekeskuse maatüki hoonestusõigus vastu võtta, kuid Rapla vallale seda veel üle ei anta.

Eelmise aasta aprillis kirjutasime, et SA Raplamaa Haigla nõukogu otsustas anda osa haigla territooriumi hoonestusõigusest üle Raplamaa Omvalitsuste Liidule. Toona oli nõukogul laual kaks varianti: kas anda maatükk, millel seisis siis psühhiaatriaosakonna hoone, Rapla vallale või ROL-ile.
Selleaegne ROL-i juhatuse esimees Margus Jaanson kommenteeris siis, et otsus sündis SA Raplamaa Haigla asutamislepingu punktist, mille alusel uue sihtasutuse asutajad ehk ROL ja PERH leppisid kokku, et see osa territooriumist, mida ei ole uuel sihtasutusel oma tegevuseks vaja, antakse üle ROL-ile. Samal ajal soovis maatükki hooldekeskuse rajamiseks ka Rapla vald.
ROL-i täiskogu istungil tuli teha tookord otsus, kas ja mis tingimustel see maatükk Rapla vallale üle anda. ROL soovis siis vastu saada samaväärse kinnistu Rapla linnas. Selle all peeti silmas maatükki Rapla keskväljaku ääres.
Nüüd, eelmisel neljapäeval toimunud ROL-i täiskogu istungil oli teema taas laual. Sel korral otsustati, et oma soovist loobutakse ning esimese etapina võetakse hoonestusõigus lihtsalt Rap­lamaa Haiglalt vastu. Maatüki Rapla vallale üleandmist arutatakse hiljem edasi, kui Rapla vald on hooldekeskuse rajamise kontseptsiooni välja mõelnud.
ROL-i tegevdirektor Silvi Ojamuru selgitas istungil, et Rapla vallal on huvi ehitada hooldekeskus ning ROL võiks anda vallale kindluse ning võtta hoonestusõigus vastu. Kui vald on hooldekeskuse kontseptsiooni volikogus kinnitanud, võetakse hoonestusõiguse üleandmine uuesti ROL-is arutada.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare