6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSTasuta ühistranspordiks pole riigil raha

Tasuta ühistranspordiks pole riigil raha

Siim Jõgis.

Reedel, 11. mail kohtusid nelja maakonna esindajad MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus esindajatega. Kohtumine leidis aset Tallinna külje all Lool ning teemaks oli tasuta ühistransport. Rap­la maakonda esindas sellel kokkusaamisel omavalitsuste liidu esimees Heiki Hepner.

Lisaks Raplamaale olid kohal Läänemaa, Harjumaa ja Lääne-Virumaa omavalitsuste juhid. Teatavasti allkirjastas majandus- ja taristuminister Kadri Simson 30. aprillil piletihinnamääruse, millega sätestatakse maakondliku bussitranspordi hindade piirmäärad. Esialgu lubatud tasuta ühistransporti see ei taganud ning tegelikkuses pani allkirjastatud määrus paika vahemiku, kui kõrge võib alates 1. juulist bussipileti hind riigi doteeritud liinil olla.
Reedese kokkusaamise eesmärk oligi neid teemasid arutada. Hepner rääkis, et Raplamaale loomulikult meeldiks, kui ühistransport oleks reisija jaoks tasuta, kuid reaalselt ei ole riigil selle jaoks raha. Seetõttu ei olegi Raplamaa fookus tasuta ühistranspordi kehtestamisel, vaid rõhku pannakse olemasolevate liinide tihendamisele ning uute võimalike liinide rajamisele. “Murekoht on ka see, et ministeerium võiks oma seisukohtade suhtes rohkem infot jagada,” sõnas Hepner.
Vastupidiselt Raplamaale toetas reedesel kohtumisel tasuta ühistranspordi kehtestamist Läänemaa. Harjumaa ja Lääne-Virumaa seda oma territooriumil reaalseks ei pidanud.
(Vt ka lk 10)

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare