9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVigala piimatööstuse Cheddari juustukrõpsud said tunnustuse

Vigala piimatööstuse Cheddari juustukrõpsud said tunnustuse

Helerin Väronen.

Eesti parima toiduaine konkursil otsustas hindamiskomisjon sel aastal anda piirkondlike väikeettevõtete konkursil välja tavapärase nelja autasu asemel kaheksa tiitlit.

Põhjuseks toodi asjaolu, et väiketootjate seas on esile kerkimas armee põnevaid joogitegijaid. Autasud anti seetõttu välja iga piir­konna parimale toiduainele ning parimale joogile.
Lääne-Eesti konkursil parima joogi tiitlit välja ei antud, kuid toiduainetest pälvisid kaks toodet võrdselt kõrged punktid ja nii anti piirkonna võidumärk ikkagi kahele tootele. Kokku osales Lääne-Eesti piirkonnas 19 toodet. Üheks parimaks tooteks selles piirkonnas tunnistati Vigala Piimatööstuse OÜ SAY Cheese Cheddar juustukrõpsud.
Autasu väljaandva Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp sõnas, et Vigala Piimatööstus on ennegi nende tootekonkurssi võitnud. “See teeb rõõmu. Vigala näol on minu jaoks tegemist ettevõttega, kes tegeleb agaralt tootearendusega, püüdes leida nišitoodete võimalusi.”
Potisepp lisas, et et neil on toodete hindamiseks välja töötatud sensoorse hindamise leht. “Kuna tegemist on uutele toodetele suunatud tootekonkursiga, sai kindlasti toode just uudsuse eest maksimumpunktid. Seega Cheddari juustukrõpsud torkasid silma innovatiivse lähenemisega snäkkidele.”
Vigala Piimatööstuse tegevjuht Kristel Taal vastas küsimusele, mida selline tunnustus ettevõttele tähendab: “Niivõrd kõrge auhind ja äramärkimine on nii väikesele tööstusele suureks tunnustuseks. Vigala Piimatööstusele on see au osaks saanud nüüd juba teistkordselt (2016. aastal pälvis sama tiitli panna cotta mustasõstramoosiga). Eesti Parima toiduaine konkurss annab kindlasti ka hulgaliselt võimalusi ettevõtte ja selle toodangu laiemaks avalikuks tutvustamiseks ja turundamiseks, tõstab oluliselt toote nähtavust kaupluste lettidel ning võimaldab osaleda mitmetel messidel ja üritustel. Meil on äärmiselt hea meel, et Toiduliit sellist auhinda välja annab. See annab võimaluse väiksemate ettevõtete toodete tutvustamiseks ja esiletõstmiseks. Saame sellest tunnustusest palju jõudu edasiseks tegutsemiseks!”
Selle kohta, kuidas üldse Cheddari juustukrõpsude valmistamiseni jõuti, vastas Taal, et nende töökas meeskond toimetab igapäevaselt selle nimel, et hoida end kursis maailmas toimuvate uudistega ja toidumaailma trendidega. “Põnevad ideed nopime üles ja asume edasi arendama. Nii ka tiitli pälvinud toote SAY Cheese Cheddar puhul: leiame idee, töötame välja sobiva maitse ning teeme katsetusi, et jõuda soovitud tulemuseni.”
Vigala SAY Cheese cheddari juustukrõpsud on valmistatud uudsel dehüdreerimisel põhineval tehnoloogial. Lisaks suupistena tarbimisele sobivad snäkid ka lisandiks teistele toitudele nagu püreesupid või salatid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare