-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSVolikogu ei toetanud Vahastusse tiigi rajamist

Volikogu ei toetanud Vahastusse tiigi rajamist

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Rapla volikogu arutas oma 26. aprilli istungil Vahastu külas asuva Indreku kinnistu detailplaneeringu osalist kehtetuks tunnistamist.


Vallaarhitekt Marko Järvela selgitas, et detailplaneering algatati juba endise Kaiu valla ajal ja see nägi muuhulgas ette tiigi rajamist. Vahastu küla elanikud on selle kohta oma vastuseisu väljendanud. Järvela sõnul on planeeringu dokumentides segane olukord ja vead, mis ei võimalda tiigi asjaolusid üheselt tõlgendada. Detailplaneeringu laiem mõte on leida kogukonda ja piirkonda rahuldav kompromisslahendus, lisas Järvela ning tegi ettepaneku detailplaneeringu tiigi rajamist puudutav osa kehtetuks tunnistada. See ei puudutaks ülejäänud planeeringut, mis näeb ette üksikelamu püstitamist.
Aare Heinvee tundis huvi, millega kohalikud inimesed põhjendavad tiigi rajamise vastu olemist. Järvela vastas, et olulist rolli on mänginud asjaolu, et aastaid tagasi vahetas kinnistu omanikku ja uueks omanikuks on teetöödega tegelev ettevõte. See on kohalikes tekitanud kahtluse, et tiigi rajamise varjus võidak­se hoopis kaevandamisega tegelema hakata.
Endine Kaiu valla juht Erika Reinumägi selgitas, et tiik plaaniti rajada põndakule. Kuna tekkis küsimus, kas sellesse tiiki ka reaalselt vesi sisse tuleks, telliti uuring ja saadi vastus, et vesi saaks tiiki tulla vaid sademetest. Samuti on Vahastus juba üks selline rajatis, kust on ära veetud liivafraktsioon. Rohkem sealt kaevandada ei soovitud. Suve alguses on seal vesi sees, suve lõpus enam mitte. Teist samasugust moodustist kohalikud ei soovinud.
Reinumägi tõi välja, et esialgse omaniku plaan oli tiiki kalakasvandus rajada. Tema sõnul on kahtlane, et ka teetöödega tegeleval ettevõttel sama plaan on.
Majanduskomisjoni esimees Hans Liibek ütles, et teemat on põhjalikult komisjonis arutatud ja arutelu käigus asuti toetama ettepanekut tiiki puudutav osa detailplaneeringus kehtetuks tunnistada. Ka volikogu hääletas kehtetuks tunnistamise poolt.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare