1.7 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSGalerii kohvik sulges uksed

Galerii kohvik sulges uksed

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

1. juunist sulges uksed Rapla kultuurikeskuse Galerii kohvik. Esialgu loodeti kohvik kuni suve lõpuni avatuna hoida, kuid ehitaja soovis ruumid juba juuni alguses enda kätte saada. Kultuurikeskuse juhataja Age Rebeli sõnul oli see vajalik tagamaks, et postkontori ruumid saaksid augustiks valmis ja postkontor oma vanadesse ruumidesse tagasi kolida. Kohvik jääb suletuks aga seitsmeks kuuks. Uuesti tehakse uksed lahti järgmisel aastal, kui terve maja pidulikult avatakse.
Remondi tulemusel vahetab kohvik majas asukohta ja saab endale nüüdisaegse uue köögi. Uus asukoht tõi endaga kaasa ka uue hanke. Rebel ütles, et tähtajaks laekus neli pakkumist maakonna erinevatelt toitlustajatelt. Neist kolm kutsuti mai alguses vestlusele, mille käigus said nad tutvustada oma nägemust uuest söögikohast.
Tihedas konkurentsis osutus võitjaks Artur ja Catering, kes tegi ühise pakkumise koos Kehtnas tegutseva söögikoha Eastern Outback omaniku Kenneth Koosmaga. Ka siiani kultuurikeskuses tegutsenud Galerii kohvik oli just Artur Cateringi haru.
Rebel ütleb, et osaliselt jätkabki vana tegija, aga mitte vanaviisi. Esialgse kavandi järgi saab uus kohvik kultuurikeskuse ehitamise aasta järgi nimeks „1933”. Muudatusi on oodata ka toidu valikus, kvaliteedis ning kohviku lahtiolekuaegades. Praegu plaanitakse näiteks olla avatud seitse päeva nädalas ja hakata varahommikul ka hommikuputru ja -kohvi pakkuma.
Täpsema nägemuse ja interjööri väljatöötamiseks moodustatakse peagi meeskond, kuhu kuulub ka uus rentnik. Uuel kohvikul on kasutada 105 m2 siseruume, umbes 85 m2 keskväljaku poole jäävaid õueterrasse ning umbes 28 m2 sisehoovi.
Galerii kohviku vanadel pindadel on aga pärast remonti avar ja avatud galerii. Rebel lisas, et vajadusel saab kohvik seda pinda kasutada ning sinna on võimalik ka tulevikus lauad-toolid paigutada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare