13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelRapla Tantsustuudio lõpetas neljanda hooaja

Rapla Tantsustuudio lõpetas neljanda hooaja

Liis Pärn / foto: erakogu.

Möödunud neljapäeval pani Rapla Tantsustuudio neljandale hooajale punkti kontserdiga Kehtna kutsehariduskeskuse aulas. Esinesid kõik tantsijad, parematele õpilastele jagati eripreemiaid ning veedeti koos üks tore õhtupoolik.

Lõppenud hooaeg oli võrreldes eelmistega omanäolisem. Sügisel oli võimalik tegevust laiendada mitmesse Rapla maakonna lasteaeda ning seetõttu on kasvanud eelkooliealiste tantsijate hulk. Järgneval hooajal trennid lasteaedades kindlasti jätkuvad ning tõenäoliselt on aasta pärast hooaja lõpetamise kontsert juba kahes osas, nii et esimene osa on pühendatud mudilastele ning teine osa koolinoortele.
Koolinoorte tegevus oli sel hooajal eriti võistlusterohke. Eelnevatel hooaegadel on tantsufestivalidel osalenud 2-3 gruppi, aga sel aastal oli osalejaid koguni kaks korda rohkem. Palju sai võisteldud gruppidena ning soolode/duode/triodena. Lisaks Eesti võistlustele sai sel aastal käidud ka välismaal end proovile panemas. Mõned tulemused lõppenud hooajast:
1. koht võistlusel Lithuanian Cup ja eripreemia Koolitantsul mõtlemapaneva lavastuse eest – „I wish I was like her!“, kava autor Sandra Vilismäe
2. koht festivalil Kuldne Karikas – disco dance small grupp, kava autor Liis Pärn
2. koht festivalil Kuldne Karikas – show dance duo, Emilie Niilo ja Anna-Liisa Ohaka, kava tantsijate omalooming
2. koht festivalil Kuldne Karikas – show dance ja lyrical dance improvisatsioon, Gerli Ogga
3. koht estraadi- ja rahvastetantsude festivalil ja eripreemia olulise teema käsitlemine eest – „Lühis“, kava autor Liis Pärn.

Koolinoored on tantsustuudios gruppidesse jagatud eelkõige vanuse järgi ning uuel hooajal toimub lisaks sellele teatud vanustel jagunemine veel võistlus- ning harrastajate rühmadeks. Tähtis on see, et olenemata vanusest ja kogemusest leiavad endale sobiva trenni ja grupi kõik soovijad.
Väga suur rõõm ja hea meel oli sel hooajal täiskasvanute grupi üle. Nemad on ainus grupp, kelle trennides puudub tantsuline pool, sest tegu on hoopis üldfüüsilise tunniga, mille nimi on Total Body Workout. Lühidalt öeldes sooritatakse trennis harjutusi enda keharaskusega, vahel on lisatud ka hantlid. Igasugused liikumiskombinatsioonid puuduvad. Naised olid nii innukad, et isegi maikuu kuumalainega osaleti trennides, vahel isegi pühadel.
Nüüdseks on tantsustuudio tegevus nii palju välja kujunenud, et on juba teada, kuidas uus hooaeg edasi läheb, ning kollektiiv saab suvele vastu minna teadmisega, kuidas sügisel töö jätkub.
Suvel toimuvad suvekoolid ja laager. Suvekool kujutab endast linnalaagrit, kus lapsed tulevad tantsustuudiosse hommikul ja lähevad õhtul koju. Päev on sisustatud tantsimisega, vahepeal lõunatame ning sisustame aja muude põnevate tegevustega. Üks suvekool on juunis ja teine augustis. Suvelaager kestab seitse päeva ning on Kuremaal juuli alguses. Seal viivad trenne läbi ka külalistreenerid ja see on intensiivsema sisuga kui suvekoolid. Kõikidesse suvistesse ettevõtmistesse saab end veel kirja panna ning oodatud on kõik huvilised.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare