11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSVana-Vigala tuletõrje sai viimaks omale kodu

Vana-Vigala tuletõrje sai viimaks omale kodu

Gerly Puusepp / foto: erakogu.

Maikuu viimase päeva õhtupoolikul kogunes Vigala valla rahvas, maakonna päästevõrgustik, siseministeeriumi ja päästeameti esindus Vana-Vigalasse Leaderi meetme toel värskelt renoveeritud depoohoone esisele.

Avasõnad uue hoone avamisel lausus Raplamaa päästepiirkonna juhataja Raul Aarma: “Kauneim lause maailmas olla eestikeelne – sõitis tasa üle silla. Mida enamat saame soovida Vigala meestele siinse võimsa jõe kallastel, kui et olgu teiegi sõidud vaid tasa-tasa.”
Endine Vigala vallavolikogu esimees Martin Andreller kandis ette 80 aasta taguse kõne Vigala rahvale, kus kutsuti üles astuma otsustavaid samme pritsimaja rajamiseks. Vähem kui sajandiga sai see ka teoks.
Siseministeeriumi esindaja Marko Põld tõstis oma tervituskõnes esile kogu Raplamaa vabatahtlikku päästevõrgustikku. Just Raplamaal suudeti kõigi huvigruppidega saada kaubale kohalikus partnerluskogus ning vabatahtliku pääste hoonete rajamine kirjutati eraldi reana meetme kirjeldusse sisse. Sama rahastuse raames renoveeritakse aasta lõpus maakonna teises servas Vahastus komandohoone.
Tuletõrjeline tegevus on vana, väärikas ja suurte traditsioonidega. Seegi kord tehti läbi pidulik rituaal, kui kingituseks toodud riigilipp kinnitati kõigi silme all ehisnaeltega uhiuue varda külge, lööjateks Lääne Päästekeskuse juht Heiki Soodla, siseministeeriumi esindaja Marko Põld, endine Vigala vallavanem Priit Kärsna, tänane Märjamaa vallavanem Villu Karu ning Vigala tuletõrje eestvedaja Jüri Ivanov.
Vigala tuletõrje uus kodu asub kunagises RMK garaažis, renoveerimise käigus sai hoone uue maakütte, soojustuse, siseviimistluse ning olmeploki. Garaažis on koht kolmele masinale.
Ajaloolise kõne Vigala valla rahvale ning pildigaleriid sündmusest leiab Raplamaa tuletõrjeajalugu kajastavalt kodulehelt ligimesekaitseks.tv.
Vana-Vigala vabatahtliku tuletõrjeseltsi uue kodu saamise tähistamiseks peetakse 21. juulil ka piirkondlikud tuletõrjespordivõistlused ning selleks ajaks on hoone seinal ka teavitus- ning tänutahvlid asjaosalistele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare