-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSLipa küla sai mängu- ja virgestusala

Lipa küla sai mängu- ja virgestusala

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Lastekaitsepäeva ehk 1. juuni õhtu möödus Lipa külas erksalt. Üle neljakümne inimese oli tulnud uudistama uut mängu- ja virgestusala, mis Lipa koolimaja kõrval asuvale muruplatsile rajati.

Selle ametlik avamine oligi reede, 1. juuni õhtul. Uus mängu- ja virgestusala on mõeldud avalikuks kasutamiseks ning seega avatud kõigile huvilistele. Praegu koosneb see ala laste liumäest, kiigest ja väikesest karussellist. Lisaks on seal nüüd ka Lipa küla ajalugu tutvustav stend ning kaks pinki.
Tegemist on kõigest esimese etapiga selle ala valmimises. Mänguväljaku ehitust rahastas rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest. Reedeõhtuse ürituse avakõne pidas endine Raikküla vallavolikogu esimees Anne Kalf. Ta ütles, et seda ala soovitakse veel atraktsioonidega täiendada, kuid mis moel täpsemalt, selgub tulevikus. Tähelepanuväärne on ka see, et lisaks mängu- ja virgestusalale avati reedese üritusega ka äsja renoveeritud klassiruum Lipa koolimajas. Ühtlasi tähistati Eesti vabariigi sajandat sünnipäeva. Ettevõtmise “EV100 igas külas” Raplamaa koordinaator Aare Hindremäe andis selle sündmuse puhul Lipa külale EV100 metallist seinaplaadi.
Aga reede õhtu kulges Lipa külas igati lõbusalt. Lisaks ametlikule osale sai seal end ka vabalt tunda. Eriti meeldis see muidugi lastele, keda oli kohale tulnud paarikümne jagu. Kellele siis ikka see mänguväljak püsti pandi kui mitte lastele. Küll aga kujunes õhtu kõige populaarsemaks atraktsiooniks sõit hobuvankriga. Selleks puhuks oli kohal hoburakendispordiga tegelev Eve Haggi. Ta tegeleb selle alaga kohe nii kõrgel tasemel, et septembri alguses osaleb ta Hollandis üherakendite maailmameistrivõistlustel.
Loomulikult ei ole see odav spordiala ning seega koguti reedesel üritusel ka annetusi, et Haggi nendele võistlustele sõita saaks. Kuid lastekaitsepäeval oli ta koos oma hobusega peaaegu et õhtu staar. Nende populaarsus oli isegi suurem kui uutel atraktsioonidel. Kogu üritus kestis ligikaudu kolm tundi. Elevust pakkusid ka kohalikud Lipa komando vabatahtlikud päästjad, kes oma teadmisi lastega jagasid. Rapla valla poolt andis Lipa külale kingituse üle endine Raikküla vallavanem Anne Leht. Kingituseks oli uue sümboolikaga Rapla valla lipp.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare