9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSFOTOD: 3x3 Kohila Open laienes rahvusvaheliseks võistluseks

FOTOD: 3×3 Kohila Open laienes rahvusvaheliseks võistluseks

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman.

On kujunenud igasuviseks traditsiooniks, et jaanilaupäeval või selle ümbruses toimub Kohilas kolm kolme vastu korvpalliturniir. Tänavu oli võidupüha korvpalli 3×3 võistlusel kaks suurt uuendust – esiteks toimus võistlus FIBA Open egiidi all ning teiseks osalesid esmakordselt kaks võistkonda välismaalt. Üks neist Leedust ja teine Lätist.

Leedu võistkond Konfeti Grudita saigi täiskasvanute klassis esikoha. Leedulaste suurim konkurent oli Eesti 3×3 koondis koosseisus Jaan Puidet, Joonas Järvelainen, Oliver Metsalu ja Sander Viilup. Just need kaks võistkonda läksidki vastamisi täiskasvanute klassi finaalis. Konfeti Grudita võidunumbrid olid 21:16.
Reeglid nägid ette, et mängud kestavad kümme minutit või seni kuni esimene võistkond saab täis 21 punkti. Eesti koondisel lootusetult palju võidust puudu ei jäänud. Kohati püüti leedulasi murda aktiivse pressinguga, kuid kui see ei õnnestunud, viskasid vastased lihtsaid korve. Võistluspäeva korraldaja Jüri Pritšin ütles, et ürituse võib lugeda kordaläinuks. Täiskasvanute klassis oli konkurentsis küll seitse tiimi, ent turniir peeti koos U18 võistkondadega, keda oli kohale tulnud kaks. Võitjad kuulutati välja mõlemas võistlusklassis siiski eraldi. Lisaks peeti ka U13 turniir, kus osales viis võistkonda. Juba mõtleb Pritšin järgmise aasta võistluse peale. Ühe mõttena käis ta välja, et lisada võiks harrastajate võistlusklassi. Sest kui kohal on juba Eesti koondis, kerkib harrastajate jaoks tase päris kõrgeks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare