6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKehtna kündja Priit Puuorg oli edukas Euroopa künnivõistlustel

Kehtna kündja Priit Puuorg oli edukas Euroopa künnivõistlustel

Heino Laiapea, Kaspar Järvala künniklubi.

Kaspar Järvala künniklubi esindaja Priit Puuorg saavutas 23.-24. juunil Venemaal Suzdalis peetud Euroopa künnivõistlustel viienda koha. See on Eesti kündjate parim tulemus tiitlivõistlustel.

35. Euroopa künnivõistlustel osales 11 riigist 21 kündjat. Võitis Liam O’Driscoll Iirimaalt. Priidust eespool olid ainult Iirimaa ja Põhja-Iirimaa kündjad. Kaspar Järvala koht oli 19. Kaspar Järvala kündis varem EM-il 2014. aastal ja Priit Puuorg 2016. aastal Šotimaal, kus saavutas 9. koha. Tookord võistles Priit Roland Coulteri traktori adraga, millele eelnes nädalane treening maailma tippkündja Roland Coulteri juhendamisel.
Kehtna künnitiim on neljal korral osalenud Venemaa lahtistel künnivõistlustel, kus Puuorg saavutas 2015. aastal kolmanda koha. 2016. aastal võitis Kaspar Järvala ja 2017. aastal jäi ta teiseks. Just kogemuste omandamiseks on Kehtna künnimehed otsinud võimalusi välisvõistlustel osalemiseks. Tehnikafirmas OÜ Rodnas töötavad mehed on aktiivsed ka Eesti künnivõistlustel nii kündjate kui ka korraldajatena.
Priit Puuorg alustas künnivõistlustega Kehtna majandus- ja tehnoloogiakoolis õpingute ajal 2006. aastal. 2008. aastal sai ta Eesti noorte künnimeistriks ning jätkas tavaatrade meistrite klassis. Staažikate künnimeistrite Raido Kunila, Indrek Zilenski ja Kaspar Järvala kõrval Priit Puuorg seal esikolmikusse ei mahtunud. 2013. aastast võistleb Puuorg pöördatrade meistrite klassis, pakkudes konkurentsi üheteistkordsele Eesti meistrile Jüri Laile.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare