6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKorvpalliakadeemia läheb sügisest käiku

Korvpalliakadeemia läheb sügisest käiku

Siim Jõgis / illustreeriv foto: Siim Solman.

Rapla korvpallikooli juhataja Jaak Karp esitles Rapla vallavolikogu hariduskomisjonile ning kultuuri- ja spordikomisjonile ideed korvpalliakadeemiast, mis luuakse Rapla gümnaasiumi juurde ning läheb käiku juba sügisel algaval kooliaastal.

Gümnaasiumi direktor Sirje Kautsaar ütles, et eraldi korvpalliakadeemia paketti koolil pakkuda ei ole, kuid soovi korral luuakse õpilastele võimalusi intensiivsemaks treeninguks. Esialgu tehakse akadeemias algust korvpalliõppega, kuid kui kõik läheb plaanipäraselt, lisanduvad sinna aja jooksul ka teised spordialad. Kautsaare sõnul on sel teemal räägitud näiteks kohalike jalgpalli eestvedajatega.
Ettekandes, mille Karp mõlemale volikogu komisjonile tegi, on öeldud: “Rapla korvpalliakadeemia on mõeldud korvpalluritele, kes alustavad õpinguid või juba õpivad gümnaasiumiõppes. Rapla korvpalliakadeemiasse on oodatud õpilased üle kogu Eesti, et Rapla korvpallikooli ja Rapla gümnaasiumi koostöös saavutada püstitatud sportlikud ja akadeemilised eesmärgid.”
Mõte on lihtne – pakkuda gümnaasiumis võimalust teha sporti kvaliteetsemalt ning tõsta treeningmahtu selle arvelt, et nädala sees viiakse kahel-kolmel päeval treeninguid läbi ka ennelõunal. Kool peab sättima oma tunniplaani nii, et selline õppekorraldus oleks võimalik.
“Meie soov on pakkuda tänapäevast treeningkoormust nendele õpilastele, kes seda tõesti soovivad,” selgitas Karp. Kui kõik läheb nii nagu plaanitud, võiks tulemus olla see, et Rapla gümnaasiumist hakkaksid välja kasvama Eesti tipptasemel sportlased. Kas sellest võiks välja kasvada konkurent Audentese spordigümnaasiumile? “Niivõrd, kuivõrd me suudame seda olla. Audentesel on suur riigi toetus ja head hooned,” sõnas Karp. Küll aga oleks korvpalliakadeemia loomine magnetiks Eesti perspektiivikatele noorsportlastele. Karp avaldas lootust, et kui ka Rapla vald õla alla paneks, saaks võimaldada akadeemia õpilastele tasuta lõunasööki, mis oleks veel üheks motivaatoriks.
Korvpalliakadeemia tunnuslause kõlab nii: “Üheskoos sportlike ja akadeemiliste eesmärkide poole”. Ka Jaak Karbi esitlusest tuleb välja, et esmatähtsaks peetakse ikkagi hariduse omandamist. Eesmärk on seal sõnastatud nii: “Pakkuda Eesti noortele korvpalluritele võimalust esmatähtsa õppetöö kõrval treenida kõrgemate sportlike eesmärkide saavutamiseks suurendatud mahuga kõrgelt kvalifitseeritud treenerite juhendamisel.” Kava kohaselt hakkavad akadeemia õpilastele treeninguid läbi viima Rapla korvpallikooli treenerid Toomas Annuk, Kaia Kosk, Allar-Raul Antson, Viljo Sinikas ja Tiiu Kosk. Sealjuures on peatreeneriks märgitud Toomas Annuk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare