-1.2 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRapla Melu oli menukas nagu alati

Rapla Melu oli menukas nagu alati

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Rapla suve avas laupäeval üks maakonnakeskuse suursündmusi ehk Rapla Melu. Traditsioonilise käsitöö- ja melulaada toimumiskoht oli juba teist aastat Sadolini spordihoone ja Vesiroosi gümnaasiumi ümbrus.

Meelelahutust jagus nii perekonna pisematele kui ka suurematele. Suur osa laadaplatsil kogetavast on juba traditsiooniks saanud. Oli hobiautode näitus ja show, Rapla vallavolikogu liige Tarmo Lukk andis malesimultaani, peeti maakonna meistrivõistlused tänavahokis ning külalistele esinesid tantsurühmad. Kohal olid erinevad kohalikud ettevõtted ja asutused, kes oma tooteid ja tegemisi lahkelt tutvustasid. Ühe vana on teise uus ja just seetõttu on kirbuturg ka alati Rapla Melu lahutamatu osa. Pakkumisel olid nii riided kui ka mitmekesine valik vanavara.
Lastele pakkus palju rõõmu Raplamaa Koerteklubi mitteametlik koertenäitus. Julgemad mudilased said ka näiteks karussellil keerutada, elektriautode rooli istuda ja poniga sõita.
Üheks kõige nauditavamaks osaks Rapla Melust on kujunenud ühepäevakohvikud. Sedakorda jagunesid kohvikud kaheks. Osa neist pakkus maitsvat kõhutäit otse laadaplatsil. Kultuuriklubi Baas Kohvikubussist sai maitsvat baristakohvi. TaevaniMaani pop-up buffet oli sel korral eriti aktiivne ning avas oma uksed nii melualal kui ka meistrikojas. Toidu eest hoolitses mõlemas Reelika Köök ja Kook ning atmosfääri loomise eest Jaama Vanavara.
Nii Perrooni, Frank Kutter kui ka Artur Catering otsustasid laupäeval oma maitsva toodangu klientidele lähemale tuua ja seadsid end samuti Sadolini spordihoone juures sisse. Pakuti gurmeeburgereid, erinevaid grillroogasid ja lihatooteid ning kõike muud pannkookidest heeringa ja värske kartulini.
Teine osa ühepäevakohvikutest tuleb huvilistel ise üles leida. Kord aastas avavad oma koduuksed Rapla eri nurkade majapidamised. Maitsva koogitüki ja piruka kõrvale leitakse külalistele alati ka põnevat tegevust. Kohvikute kõrval pakuti tänavu näiteks võimalust kanuutada, mängida nõukogudeaegseid lauamänge ja petanki ning voolida martsipanist lepatriinusid.
Väljaspool meluala oli üheksa kohvikut. Nende hulgas oli juba nii-öelda kogenud kohvikupidajaid, aga ka täiesti uusi nägusid. Lisaks kodudele on võimalusest haaranud ka erinevad ettevõtted. Oma kohviku avasid näiteks Rapla loomakliinik Vetar, LaCopita veini- ja õllebutiik ja TaevaniMaani meistrikoda.
Rapla Melu korraldaja Age Rebel ütles, et korralduslikult sujus kõik kenasti. Teine aasta samas asukohas oli märksa lihtsam, sest osati juba koha eripäraga arvestada. Ilm oli ilus, tegevusi jagus ja rahvast oli piisavalt. Tagasiside on seni positiivne olnud.
Uuendustena saab välja tuua tänavu kohale tulnud noortele suunatud mobiilse metalli- ja puidutöötoa, kus neid tegevusvaldkondi tutvustati. Üle mitme aasta oli kohal ka maanteeameti esindus, kes liiklusohutuse alast teadlikkust tõstis.
Rapla Melu spordihoone juurde kolimine on olnud seotud keskväljaku remondiga. Uus väljak peaks järgmiseks aastaks valmis olema. Seda, kus üritus järgmine aasta aset leiab, ei ole praegu veel tegelikult ära otsustatud. Rebel ütles, et ühelt poolt on vastvalminud keskväljak muidugi ahvatlev asukoht. Seal oleks võimalik näiteks kontserdiosa ürituse juurde liita. Samas on linna keskel kitsas ja tegevuste paigutamine keerulisem. Spordihoone juures on ruumi lahedalt. Rebel ütles, et praegu ollakse kahevahel ja konkreetne otsus järgmise aasta kohta langetatakse tõenäoliselt talvel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare