-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRaplas alustas tegevust värske multimeedia ettevõte

Raplas alustas tegevust värske multimeedia ettevõte

SISUTURUNDUS

Vastloodud multimeediaettevõte Pixover Media OÜ on ametlikult vaid nädalavanune, kuid juba on ära tehtud suur töö. Näiteks oli nende ülesanne filmida pühapäeval, 10. juunil toimunud Raplamaa laulu- ja tantsupidu ning selle juurde käinud rongkäiku algusest lõpuni.

Tulemuseks said nad 15 tundi filmitud materjali, mis tuleb monteerida 45-minutiliseks filmiks.
Pixover Media OÜ tuumiku moodustavad neli meest – Jaan Parker, Rauno Vahtre, Martin Viirok ja Margus Koppel. Kogemust multimeedia valdkonnas on neil küllaga. Näiteks veab Jaan Parker Raplas ettevõtet Parker Systems OÜ, mis tegeleb arvutite ja elektroonika parandamisega. Rauno Vahtre on juba kümmekond aastat tegelenud fotograafia ja videote valmistamisega. Nüüd otsustati jõud ühendada ning luua ühine ettevõte, mille baas asub küll Raplas, kuid töid tehakse kogu Eestis.
Mehed tunnistavad, et 15-tunnise laulu- ja tantsupeo materjali monteerimine 45-minutiliseks filmiks on paras pingutus ja ettevõtmine. Kohapeal sujus kõik iseenesest hästi, kuid Vahtre ütles, et nii suurtel üritustel õpib alati midagi uut. Näiteks tuleb alati mõelda, mida jalga panna, sest kõndimist on seal nii fotograafi kui ka operaatorina küllaga. Õhtu lõpuks oli ta teinud 17 000 sammu. Filmimine kestis kella neljast kuni õhtul poole kümneni, kui pidu läbi sai.
Küllap nägid ka peo pealtvaatajad, kuidas kaameramehed nii esinejate kui ka pealtvaatajate vahel siblisid. Jaan Parker soovis tänada kõiki kohalolnuid mõistva suhtumise eest, kui kaameramehed igal pool ringi liikusid. Ta lubas, et sedasi valmisid väga kaunid kaadrid. Samuti olid mehed tänulikud peo korraldajatele, kes lubasid neil lauljate ja tantsijate vahel filmida. Kokku salvestas Pixover Media OÜ seda sündmust kaheksa inimesega, nende seas oli ka fotograaf Mailiis Ollino.
Ettevõtte ampluaa on üsna lai. Tegeletakse sisuliselt kõigega, mis multimeedia valdkonna alla käib: tootereklaamid, raadioreklaamid, telereklaamid, muusikavideod ja ürituste jäädvustamine.
Raplamaa laulu- ja tantsupeo salvestamist võib pidada mahult kõige suuremaks tööks, aga üks põnev projekt on käigus veel – muusikavideo salvestamine koos laulja Artjom Savitskiga. Tema uuele laulule valmib muusikavideo just koostöös Pixover Media OÜ-ga. Mis saab loo nimeks, selle soovivad asjaosalised esialgu saladuseks jätta. Tänavu kevadel käis koos artistiga video jaoks Londonis materjali salvestamas Rauno Vahtre. Praegu see veel valmis ei ole ning Vahtre ei osanud ka öelda, millal see välja lastakse.
“Savitskil on sellega omad plaanid. Aga sahtlisse video ei jää, seda tasub oodata,” sõnas Vahtre.
Ettevõtte nimest suurt taustalugu otsida ei maksa. Pixover Media OÜ-ni jõuti ajurünnaku tulemusel. “Kõik tulistasid pool tundi ideid ja nii jõudsime Pixoverini,” selgitas Vahtre.

Tihe suvi

Pixover Media OÜ-ga saab kõige hõlpsamalt ühendust interneti vahendusel. Nende veebileht asub aadressil pixover.ee. Samuti on nad leitavad ja kättesaadavad Facebooki ja Instagrami vahendusel. Seal saab näha ka nende seniseid töid.
Ees ootab tegus suvi – just see on aeg, kui toimub kõige rohkem sündmusi, mis väärivad jäädvustamist. Mehed ise ütlesid, et nad on juba arvestanud, et puhkus tuleb ühendada tööga. Parker ütles, et kui saab suurtel üritustel filmimas käia, siis see ongi puhkuse eest. Järgmise projektina on kavas üles filmida Suverock 2018: Smilers / Tanel Padar, mis toimub neljapäeva, 14. juuni õhtul Pirita kloostri varemetes.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare