11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVald kuulutas välja Tammemäe laululava hanke

Vald kuulutas välja Tammemäe laululava hanke

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Rapla vald kuulutas välja Tammemäe laululava renoveerimise I etapi ehitustööde hanke, mis hõlmab katendite, haljastuse, lauluväljaku pinkide, graafilise seina, välisvalgustuse ning vee- ja kanalisatsioonitorustike projekteerimist.

Tööde käigus saab väljak uued, vandaalikindlad valgustusega varustatud pingid. Ehitatakse ka betoonist graafilise informatsiooniga post. Projekt loodab sulandada lakoonilise ja puhta betoonvormi olemasolevasse looduskeskkonda pinnakatte sujuva üleminekuga. Loodusesse tuuakse aga taimevalikuga juurde täiendavaid värve.
Praegu on Tammemäel asuv lava ja istepingid amortiseerunud ja vajavad hädasti uuenduskuuri. „Praegune väga viletsas seisukorras laululava lammutatakse ning ehitatakse vabaõhuürituste korraldamiseks sobiv plats, millel saavad toimuda tantsupeod ning kuhu annab vajadusel paigaldada teisaldatava lava,” kirjeldatakse hankedokumentides. Projekteerimise aluseks on võetud U-Disain arhitektide Uko Künnapi ja Andrus Vahruševi koostatud Rapla laululava eskiis.
Pakkumusi oodatakse kuni 18. juuni lõunani. Ehitaja leidmisel antakse objekt talle üle 23. juulil. Kultuurikeskuse juhataja Age Rebel ütles, et kuupäev lepiti kokku suviseid üritusi arvesse võttes. Varem on teinekord ka augustis laululavale esinemispakkumisi tulnud, aga tänavu mitte. See tähendab, et 23. juuliga saab hooaja lõppenuks lugeda ja ehitustööd võivad alata. Rebel kinnitas, et potentsiaalsete ehitustööde tõttu kellelegi eitavalt vastata ei tulnud. Ehituse valmimise tähtaeg on järgmise aasta mais.
Rapla abivallavanem Meelis Mägi ütles, et võimalik liikluse ümberkorraldamise vajadus selgub alles pärast ehitajaga lepingu sõlmimist, kui ehitaja on esitanud vallavalitsusele täpsema tööplaani. Abivallavanem on optimistlik, et suuri ümberkorraldusi objekt kaasa ei too.
Laululava ehitamiseni I etapi käigus veel ei jõuta. See jääb teise etappi. „Teise etapi rahastus oleneb volikogu poolt kinnitatavast eelarvestrateegiast ja selgub sügiseks,” selgitas Mägi.
Terve projekti elluviimisel loodetakse lauluväljakule atraktiivsust ja uusi tegevusfunktsioone juurde anda. „Lauluväljakul on võimalik korraldada tantsu- ja laulupidusid, moodullavaga üritusi, monteeritava suurlavaga kontserte, näidata kino ja muud,” öeldakse hankedokumentides.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare