-1.2 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSVititin jäi U23 EM-il alla norralasele

Vititin jäi U23 EM-il alla norralasele

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Kehtna maadlusklubist Hammerlock välja kasvanud kreeka-rooma maadleja Artur Vititin (-130 kg) osales Türgis Istanbulis toimunud U23 Euroopa meistrivõistlustel, kuid pidi seal leppima ühe matšiga. Esimeses ringis tuli tema vastaseks norralane Oskar Marvik ning eestlasel tuli tunnistada vastase paremust.

Protokolli sai Vititin sellega kirja 12. koha. Marvik jõudis lohutusringi kaudu pronksmedalini. Vititini endine treener Leon Reitsak vaatas oma õpilase esitust Istanbulis ning ütles, et tulemusega rahule jääda ei saa. Ta rääkis, et ei Marvik ega Vititin teinud ühtegi korralikku võtet ning norralasele määrati võit hoiatuspunktidega. Matši käigus tekkis Reitsaku sõnul ka üks eredam hetk, kui Vititin pandi parterisse. Marvik püüdis teda küll üle vedada, kuid see ei õnnestunud. Vititinil õnnestus vastane küll vahele võtta, kuid kindlat haaret ta ei saavutanud ning seega ei määranud kohtunikud talle ka punkte.
Reitsak ütles, et norralane ei olnud Vititinist lootusetult tugevam ning heal päeval oleks matš võinud kulgeda teisiti. “Marvik trügis ja nügis, aga päris õiget maadlust sellest ei tulnudki. Minule meeldib lahtisem maadlus,” rääkis Reitsak. Ta lisas, et positiivse poole pealt oli tänavune U23 EM Vititini jaoks uus kogemus. Poolteist kuud tagasi sai Vititin esmakordse kogemuse täiskasvanute Euroopa meistrivõistlustelt Venemaal Kaspiiskis. Ka seal ei läinud kõige paremini. Kaotused tuli vastu võtta kahelt tugevalt vastaselt, kelleks olid venelane Vitalii Shchur ja bulgaarlane Yuriev Metodiev.
Istanbulis toimunud U23 Euroopa meistrivõistlustel maadluses oli Eesti sportlastest parim vabamaadleja Aimar Andruse (-70 kg) kaheksanda kohaga. Mai algul Kaspiiskis Euroopa meistrivõistlustel kehakaalus -55 kg hõbemedali võitnud Helary Mägisalu (Vändra Suure Karu Pojad) osales seekord raskemas kehakaalus. Nimelt on Tokyo OM-il väikseim kehakaal kreeka-rooma maadluses -60 kg ja noormees on võtnud sihikule olümpiamängudele kandideerimise. Sarnaselt Vititiniga sai ka Mägisalu Istanbulis kaheteistkümnenda koha.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare