11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFrank Kutter Raplamaa rattamaratoni võitis Gert Jõeäär

Frank Kutter Raplamaa rattamaratoni võitis Gert Jõeäär

Estonian Cup / Foto: Siim Solman.

Päikesepaistelise ja ebatüüpiliselt kuiva rajaga Raplamaa rattamaratonil võidutsesid meestest Gert Jõeäär ning naistest Mari-Liis Mõttus.

Kohe stardist rebisid teistel eest ära Jõeäär ja Raido Saar ning see duo sõitiski praktiliselt kogu distantsi üksinda.
“Mingil moel saime Saarega koos eest ära ja juba poolel maal tunnistas Raido, et täna vist kõige tugevam päev ei tundu olevat. Aga tööd tegime üksteise alla ja Keava mägedes libisesin vaikselt eest ära. Suhteliselt lihtne tööpäev. Ilm oli soe ja rada üllatavalt kuiv.
Neljapäeva õhtul rajaga tutvudes sain korraliku sahmaka kaela, aga täna polnud sellest jälgegi. Meeldiva üllatusena oli Keava singlirägastikku pikemaks venitatud, mulle väga sobis. Eks võit annab ka alati hea tunde, kõik tipp-topp. Nüüd on järgmine eesmärk sarja üldliidri särk tagasi võtta,” sõnas võitja autasustamise tseremoonial.
Naiste arvestuses tegi teist aastast järjest parima esituse võrukene Mari-Liis Mõttus. “Raplamaa sobib mulle, kaks aastat ja kaks võitu. Sõitsin täna esimest korda võimsusanduriga, jälgisin vatte ja kui number alla kukkus, julgesin kohe peale keerata. Hommikul küll pabistasin, viitstardi tõttu sain minema kaks minutit esimesest grupist hiljem ja isa hirmutas oma juttudega raputavast rajast. Aga ei midagi hullu, kuiv ilm andis võimaluse nautida. Selle aasta esimene maratonivõit, väikevendki võitis oma arvestuses. Õhtul saab pidu ja isa peab välja tegema, ainult et ta ei tea seda veel,” oli Mari-Liisi emotsioon.
Vahefinišite osas tegi puhta töö võitja Gert Jõeäär ning nii Europarki mäefiniši kui ka Küüslaugufesti aktiivsusarvestuses kuuluvad liidrisärgid temale. Hansgrohe kiirenduskilomeetri kiireimad olid Gert Jõeäär ja Maris Kaarjärv, üldarvestuses on liidrid Sten-Erik Ottender ja Mairis Õispuu. Võistkondliku esikoha hõivas KoMo-Veloplus team, parimaks naiskonnaks sõitis end Hawaii Express Cyclon.
Peale eliidile ja tippharrastajaile suunitletud GP-le sõideti võidu ka Gardena maratonil ja FruitXpress poolmaratonil, kiiremad nende arvestuses olid Kert Martma ja Romet Pajur.

Ümber Laukataguse puhkekeskuse kulgenud Põltsamaa lastesõitude radade kiiremad läbijad olid Markus Aleksander Saar ning Loore Lemloch. Hawaii Express Estonian Cup suundub edasi Lõuna-Eestisse, kus ees ootavad sõidud Otepääl, Elvas ning Antslas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare