11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSTENNISELEHT: Maakonna meistriteks krooniti taas Kalda ja Tammenurm

TENNISELEHT: Maakonna meistriteks krooniti taas Kalda ja Tammenurm

Siim Jõgis / Foto: Siim Solman.

Juba teist aastat järjest teenisid Raplamaa meistrivõistlustel tennise üksikmängus naiste konkurentsis esikoha Mai Kalda ja meestest Erki Tammenurm. Kusjuures Kalda jaoks oli tegemist juba kolmanda järjestikuse meistritiitliga. Raplamaa meistrivõistluste mängudega tehti algust reedel, 6. juulil ning finaalmängud peeti pühapäeval, 8. juulil. Kõik kohtumised viidi läbi Raplas Jõe tänava tenniseväljakutel.

Kalda jätkab valitsemist
Naiste turniirist võttis osa üksteist mängijat ning kohtumised peeti play-off-süsteemis, kuhu mängijad paigutati ja loositi vastavalt asetusele. Esimeste mängudega tehti algust juba reede õhtul. Poolfinaalideni jõuti laupäeval. Seal läksid omavahel vastamisi Mai Kalda – Evelin Küttis ja Grete Peek – Anu Kerdi. Esimeses poolfinaalis Mai Kalda ja Evelin Küttise vahel võis pidada favoriidiks Kaldat. Ta oli tulnud Raplamaa meistriks ka kahel eelmisel suvel ning näidanud pidevalt kindlat mängu. Küttis jäi talle alla tulemusega 6:3, 6:0 ning sellega oligi esimene finalist selge.
Teises poolfinaalis oli Anu Kerdi tulemusega 6:2, 6:2 parem Grete Peekist. Maakonna meistrivõistluste korraldaja Donatas Narmont rääkis, et Anu Kerdi on suutnud paari aastaga oma mängutaset märgatavalt parandada ning kuulub nüüd Rapla tenniseklubi paremikku.
Finaalis tal siiski Mai Kalda vastu võitu saavutada ei õnnestunud. Kuigi skoori poolest – 6:1, 6:0 oli Kalda ülekaal mäekõrgune, rääkis Narmont, et kohati kujunesid geimid väga tasavägiseks. Võit tähendas seda, et nüüd on Mai Kalda tulnud naiste üksikmängus maakonna meistriks kolm aastat järjest.
Kolmanda-neljanda koha mängus oli Evelin Küttis tulemusega 6:4, 6:1 parem Grete Peekist, kes eelmisel aastal sai teise koha. Viienda koha pälvis Katrin Taal. Donatas Narmont mainis, et naiste tennises üldiselt on Raplamaal näha edasiminekut. Ta ütles, et vahe esimese nelja ning viienda kuni kaheksanda vahel ei ole enam nii suur, kui veel mõned aastad tagasi.

Tammenurmele teine meistritiitel
Meeste turniirist võttis osa neliteist mängijat. Tiitlikaitsjana asus võistlustulle Erki Tammenurm. Naiste turniiril palju puudujaid ei olnud, ent meeste seas jäid tänavused üksikmängu meistrivõistlused vahele Mihkel Nurme ja Kaito Kuusingu jaoks.
Esimeses poolfinaalis kordus eelmise aasta finaal – omavahel läksid vastamisi Erki Tammenurm ja Villu Teets. Mäng kujunes igati tasavägiseks ning Tammenurm suutis oma paremuse maksma panna alles otsustavas setis. Tema võidunumbrid olid 7:6, 2:6 ja 10:5. Kusjuures otsustav sett mängiti tie-break’is lihtsalt kümne punktini.
Teine poolfinaal kujunes veel pingelisemaks kui esimene. Selles läksid vastamisi Alex Raadik ja Donatas Narmont. Kohtumine sai laupäeva, 7. juuli õhtul alguse kell 20.30 ning lõppes alles 23.15. Hilistel õhtutundidel võimaldasid Jõe tänava väljakutel tennist mängida valgustid, mis sinna paar aastat tagasi paigaldati. Mängu võitjaks osutus Donatas Narmont tulemusega 6:3, 4:6 ja 10:7. See oli pikk ja intensiivne kohtumine, mille jooksul geimid kujunesid harva ühepoolseks. Narmont ütles, et see oli tema jaoks üks raskemaid mänge, milles ta osalenud on.
Finaalis läksid seega vastamisi Tammenurm ja Narmont. Ka see kujunes pikaks ja pingeliseks mänguks, mis kestis üle kahe tunni. Kord suutis Narmont juhtima minna, mõni hetk hiljem oli juba Tammenurm ette pääsenud. Kuigi Narmont suutis esimeses setis pääseda ette 4:3, pööras lõpuks selle enda kasuks ikkagi Tammenurm, kes võitis 6:4. Teises setis läks Narmont küll 2:1 juhtima, aga siis tulid tal krambid säärelihases ja võtta tuli lühikene meditsiinipaus. Hullu polnud siiski midagi – natuke määrimist ja venitusi ning mäng võis jätkuda.
Teises setis seisul 5:4 oli Tammenurmel kasutada kaks matšpalli, millest kumbagi tal realiseerida ei õnnestunud. Otsustavas tie-break’is läks Narmont 2:0 juhtima, kuid selleks hetkeks olid mõlemad mängijad pärast pikka turniiri ja mängu väsinud. Rohkem suutis end kokku võtta siiski Tammenurm, kes läks juhtima 6:3. Sel hetkel oli tal kasutada kolm matšpalli. Kaks esimest neist Narmont päästis, ent rohkemaks jaksu ei jagunud. Tammenurm võitis mängu viiendalt matšpallilt seisuga 6:4, 7:6 ja kindlustas teise järjestikuse Raplamaa meistritiitli.
Viienda koha sai Raplamaa meistrivõistlustel Rain Jakobson, kes on Rapla tenniseklubi uus liige. Kusjuures veerandfinaalis läks Jakobson vastamisi just Tammenurmega ning kohtumine kujunes nii võrdseks, et maakonna meister suutis Jakobsoni murda alles otsustavas tie-break’is. Märkimisväärne on see, et meistrivõistlustel mängiti välja peaaegu kõik kohad, ka tagumised.
Mängudel oli ka arvestatav hulk pealtvaatajaid. Enamasti küll mängijate lähedased ja tuttavad. Narmont käis välja idee, et kuna mängude tase on juba praeguseks piisavalt hea, võiks järgmisel aastal mõelda ka meelelahutusliku poole peale, et rohkem pealtvaatajaid kaasata.
Üks uuendus tänavuste meistrivõistluste läbiviimisel oli see, et kauplus Espak oli Rapla tenniseklubi toetanud nelja suure koormakilega. Narmont selgitas, et see võimaldab väljakuid katta niipea, kui vihmasadu algab, ning jätkata mängimist kohe, kui vihm üle jääb. Sarnast süsteemi kasutatakse ka Wimbledoni tenniseturniiril, kus vihmasaju korral kaetakse väljakud kohe kilekattega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare