TENNISELEHT: Siim Riisenberg: „Parem ongi, kui töö ja harrastus on erinevat laadi.“

Ants Põldoja  (Ajakiri Tennis).

Siim Riisenberg jõudis tennise juurde ja lõpuks ka Rapla TK liikmeks enda sõnul pooljuhuslikult. „Üsna suvaliselt jalutasin ühel päeval tenniseväljakutest mööda, kui järsku tekkis huvi. Siis nägin ka lehes kuulutust, et avatakse tennisekool ja nii läksingi,“ meenutas Riisenberg, kes on tennist mänginud viis aastat.

Riisenberg on seega tennise juurde jõudnud ainult tänu Rapla klubi ja väljakute olemasolule – vaevalt temast muidu mängijat saanuks. Ta on ka seni treeninud ja võistelnud ainult Raplas ning kuna sisehalli siin veel pole, mängib ta tennist vaid suviti. „Igasuguseid mänge ja võistlusi on siin isegi rohkem, kui mul võimalik kohal käia,“ nentis Riisenberg. „Eesti liigatennisega ma ühinenud veel pole, kuigi ei välista seda tulevikus.“
Riisenberg alustas täiskasvanute tennisekoolis treenerite käe all. „Kui jõudsin piltlikult öeldes sellisele tasemele nagu jalgrattasõidus tasakaalu saavutamine, hakkasin iseseisvalt treenima,“ ütles Riisenberg. „Mis kindlasti väärib Rapla TK organiseerimistöös kiitust, et on olemas terviklahendus registreerimise, trenniaja broneerimise ja võistluste osas. Selle kaudu on ka paarilised leitud ja sinu asi on ainult mängida.“
Tennisetrennis käivad ka Riisenbergi kolm last. „Nad ei ole võistlusmängijate grupis, vaid lihtsalt harrastajad. Käivad selleks trennis, et laps saaks aru, mis on tennis ja siis on tulevikus võimalik juba ise oma tee valida,“ ütles Riisenberg.
Siim Riisenberg oli omal ajal ka võistlussportlane, kuid seda tennisest hoopis erineval alal – kreeka-rooma maadluses. „Nii ei saa neid kaht ala kindlasti eristada, et maadluses on vaja jõudu ja tennises käe tunnetust. Ka maadlus on küllaltki tunnetuslik ala. Küll aga on tennis mängulisem ja sellega saab tegelda värskes õhus, mis on ka minu jaoks oluline,“ ütles Riisenberg.
„Ega ma mängu veel päris selgeks saanud olegi,“ vastas Riisenberg küsimusele, millise taseme on ta viieaastase arengu tulemusel saavutanud. „Minule pakub mäng rahuldust siis, kui saan vähemalt vastasele osutada piisavat vastupanu. Rapla Tenniseklubis on ka neid mängijaid, kelle tasemele ma ei küündi, aga õnneks leidub ka võrdseid.“
Samas ei ole Riisenbergil omaette eesmärki lõpuks ka ise tugevamate leeri murda. „Sportliku eesmärgi olen juba maadlusega täitnud, nüüd ei ole tennises enam tulemused nii olulised kui nauding mängust,“ selgitas Riisenberg. „Valmistan ennast ette, et oleks üks ilus tegevus pika elueani.“
Riisenberg töötab Kehtna Mõisa OÜ juhatuse esimehena. See firma tegeleb loomakasvatusega, mille kõige tuntumaks kaubamärgiks on saanud „õnnelikud õrrekanad“. „Jah, see töö pole tõesti tennisega kuidagi sarnane,“ ütles Riisenberg naerdes. „Kuid parem ongi, kui töö ja harrastus on hoopis erinevat laadi.“

Samal teemal

Kehtna Mõisa OÜ avas uue laudahoone Siim Jõgis / foto: Siim Solman. Piimakarjakasvatus on Kehtna Mõisa OÜ suurim ja olulisim tootmisharu. Uue laudahoone avamine reedel, 14. ...
TENNISELEHT: Donatas Narmont: „Rapla Tenniseklubi ... Siim Jõgis / Foto: Siim Solman. Rapla Tenniseklubil on tõsised plaanid. Loodetakse laiendada oma praegust kompleksi Jõe tänaval, rajada Sadolini sp...
Rapla tenniseklubi selgitas talvised meistrid Siim Jõgis / foto erakogu. Veebruari ja märtsi jooksul pidas Rapla tenniseklubi maha klubisisesed meistrivõistlused, kus selgitati parimad meeste...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga