9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKaiserslauterni delegatsioon kinkis Katikodule vajaliku bussi

Kaiserslauterni delegatsioon kinkis Katikodule vajaliku bussi

Siim Jõgis / Foto: Siim Solman.

Raplamaa ja Kaiserslauterni sõprussidemed ulatuvad tagasi üheksakümnendate aastate algusesse. Möödunud nädalal sai neid taas värskendatud, kui laupäevast neljapäevani külastas Rapla maakonda Kaiserslauterni delegatsioon. Ühe osana oma külaskäigust kinkisid sakslased MTÜ-le Kohila Turvakeskus Katikodu punast värvi Volkswageni väikebussi.

Kingitus anti üle lühikese tseremoonia käigus neljapäeva, 12. juuli hommikul kell kaheksa Kohila keskväljaku juures. Varajane kellaaeg valiti seetõttu, et 11-liikmeline sakslaste delegatsioon õigel ajal Tallinnasse jõuaks. Neljapäev oli nende külaskäigu viimane päev ning nad kiirustasid lennuki peale. Muide, osa neist soovis spetsiaalselt sõita Kohilast Tallinnasse rongiga, et saada rongisõidukogemust Eestis. Seetõttu tuligi bussi üleandmise tseremoonia teha kiiresti ära varahommikul, et sakslased rongist maha ei jääks.
Bussi võttis MTÜ Kohila Turvakeskus Katikodu poolt vastu juhataja Merilin Niilop. Ta rääkis, et juba jaanuaris oli juttu sellest, et Kaisers-lauterni inimesed on valmis Katikodule bussi kinkima. See oli muide juba teine buss, mis niiviisi sakslastelt kingituseks saadi. Esimene oli olnud Ford Transit. Punane Volkswagen toodi kaasa Saksamaalt ning päris tuttuus see loomulikult ei olnud. Küll aga ütles Niilop, et see kulub kindlasti marjaks ära. Bussi hakatakse kasutama selleks, et transportida Katikodu kliente töö juurde. Samuti on võimalik oma kodus elavaid kliente tuua Kohilasse töökeskusesse. Niilop lisas, et tulevikus võib mõelda ka sellele, kuidas kasutada bussi sotsiaaltranspordiks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare