-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
RSKanteri ja Kupperi kettakaared jäid Kohilas oodatust lühemaks

Kanteri ja Kupperi kettakaared jäid Kohilas oodatust lühemaks

Siim Jõgis / Foto: Siim Solman.

Vigala lähistelt Tiduvere külast pärit olümpiavõitja Gerd Kanter tegi reede, 13. juuli õhtul oma viimase võistluse Kohila staadionil.
Ta on aastast aastasse just seal teinud põhjapaneva jõuproovi enne tiitlivõistlustele siirdumist. Ka reedene võistlus oli üks osa ettevalmistustest Berliini Euroopa meistrivõistlusteks, mis toimuvad 7.-12. augustini.


Samuti oli see EM-i ettevalmistuseks ka teisele Eesti kettaheitjale Martin Kupperile. Kahjuks ei ulatunud kummagi mehe kettakaared nii kaugele kui oleks võinud loota. Arvestades, et hooaja tähtsaima võistluse alguseni jääb praeguseks vähem kui kolm nädalat, oleks oodanud vägilastelt võimsamaid heiteid.
Kanteri parimaks tulemuseks jäi reede õhtul 61 meetrit ja 20 sentimeetrit. Euroopa meistrivõistlustel pole sellise tulemusega lootust finaaligi jõuda. Positiivse külje pealt võib välja tuua, et Kanteri kuuest heitest viis lendasid stabiilselt üle kuuekümne meetri. Viimane ehk kuues katse jäi silma järgi öeldes alla kuuekümne meetri ning selle astus sportlane sihilikult üle, mis tähendab, et mõõtmisele see ei läinud. Kanteri seeria – 60.60 – 61.20 – 60.31 – 61.00 – 60.08 – X. Plaanid olid selgelt suuremad, sest enne võistlust saadetud pressiteates oli kirjas, et Kanter loodab Kohilas parandada oma hooaja parimat tulemust, mis on 64.46. Paraku jäi sellest tulemusest puudu rohkem kui kolm meetrit. Pärast võistlust antud intervjuus ütles Kanter, et ta oleks tahtnud rõõmustada publikut paremate tulemustega. Ta lisas, et on varemgi läinud tiitlivõistlustele vastu just Kohilast ning sealt on alati saanud kaasa võtta head energiat.
Martin Kupperit on häirinud vigastus ning Kohilas ei suutnud ta ketast üle kuuekümne meetri saata. Tema parimaks tulemuseks jäi viimases voorus heidetud 59.80. Kupperi seeria – 58.05 – X – 58.20 – 59.22 – 59.01 – 59.80. Rõõmu pakkus publikule aga Eesti parim naiskettaheitja Kätlin Tõllasson. Tema tulemus 54.68 märgib alates reede õhtust Kohila staadioni uut rekordit naiste kettaheites.
Sellel 13. juuli õhtul oli Raplamaa spordi jaoks ka sügavam tähendus. Gerd Kanter tegi oma viimase võistluse kodumaakonna publiku ees. Kohila staadionit on peetud juba aastaid Eesti parimaks kettaheitestaadioniks. Ja seda põhjusel, et mitte kuskil mujal Eestimaa pinnal ei ole Kanteri ketas lennanud nii kaugele kui Kohilas. See rekordiõhtu ulatub tagasi aastasse 2009, kui Vigala vägilane saatis heitevahendi 71.64 meetri peale. See tähistab tänaseni Kohila staadioni rekordit ning praegu ei ole veel silmapiiril kedagi, kes võiks selle tulemuse ületada.
Võib-olla et sama tähtis kui võistlus ise, oli ka see, et Kanter jagas pärast võistlust sadakonnale huvilisele autogramme. Eriti hea meel oli näha autogrammijärjekorras ootamas väikesi poisse ja tüdrukuid, kes loodetavasti innustust kogusid, et tulevikus ise selliseid tulemusi püüdma hakata.
Reede, 13. juuli õhtu oli Kanteri viimane kummardus kodumaakonna publikule. Üksteist tiitlivõistluste medalit võitnud Vigala kandi mees teeb sel aastal tippspordis oma viimase hooaja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare