2.2 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
RSKohtuvaidlus Rapla meeskonna ettevalmistusi ei häiri

Kohtuvaidlus Rapla meeskonna ettevalmistusi ei häiri

Siim Jõgis / Foto: Siim Solman.

Eelmisel nädalal tuli avalikkuse ette teade, et Rapla korvpallikool kaotas teises kohtuastmes vaidluse maksuametiga selles küsimuses, mis puudutab Eesti mängijatele stipendiumite maksmist. Maksuameti seisukoht on selge: Eesti mängijatele makstavad stipendiumid on sisuliselt töötasu ning nende pealt tuleks maksta makse. Rapla korvpallikool ringkonnakohtu otsusega rahul ei ole ning pöördub edasi riigikohtu poole

Iseenesest ei ole selles midagi uut, sest vaidlus maksuameti ja Rapla korvpallikooli vahel ulatub tagasi 2014. aasta sügisesse. Sellest ajast on merre voolanud palju vett ning Eesti korvpallielus on toimunud märgilisi muudatusi. Pillid on pidanud kotti panema Rakvere Tarvase meeskond, korvpallikaardilt on kadunud Ida-Virumaa esindaja HITO, Pärnu oli eelmise hooaja eel tõsistes rahalistes raskustes ning algavaks hooajaks on oma toimimise põhimõtted ümber mõelnud Tartu Ülikool.
Rapla korvpall on seni püsinud. Küll mitte ilma tagasilöökideta, sest pärast 2017. aasta kevadisi triumfe ei mänginud Rapla korvpallikooli naiskond eelmisel hooajal enam tipptasemel. Nüüd on peagi riigikohtusse jõudval vaidlusel võimalus anda Rapla meistriliiga tasemel korvpallile surmahoop. Just seda terminit kasutas korvpallikooli mänedžer Jaak Karp ajakirjandusega suheldes. Riigikohtu otsus saab olema määrava tähendusega, kuigi praegu ei oska me öelda, millal see saabuda võiks. Kohtuveskid jahvatavad teatavasti aeglaselt.
Tähelepanuväärne on see, et kui maksuameti ja Rapla korvpallikooli vaidlus esmalt Tallinna halduskohtusse läks, tuli sealt Rapla korvpalliklubi soosiv otsus. Ringkonnakohus võttis aga juba vastupidise seisukoha, toetades maksuameti positsiooni.

Paks nahk kasvas veel paksemaks

Mida tähendab ikkagi “surmahoop”? Karbi sõnul vastaks see tõele ainult juhul, kui riigikohus leiab, et Rapla korvpallikool peab hakkama makse maksma ka tagantjärele – juba mängitud hooaegade eest. “See oleks surmahoop Rapla meistriliiga korvpallile, aga Rapla korvpallikool on palju rohkem kui ainult see. Noortekorvpall ei kaoks nii lihtsalt kuskile,” sõnas Karp.
Ta pani toetajatele ja fännidele südamele, et see kohtuvaidlus ei häiri Avis Utilitas Rapla ettevalmistusi järgmiseks hooajaks mitte kuidagi. “Olen kogu selle protsessi jooksul oma paksu naha veel paksemaks kasvatanud. Keskendun sellele, mida ma saan muuta, mitte sellele, mida ei saa. Valmistume hooajaks nii, nagu seni oleme seda teinud. Kui saabub riigikohtu otsus, siis vaatame, kuhu välja oleme jõudnud,” sõnas Karp.
Millal see võiks saabuda? Riigikohtusse pöördumiseks on Rapla korvpallikoolil aega 1. augustini. Teoreetiliselt on olemas ka võimalus, et kuu aja jooksul pärast seda keeldub riigikohus vaidlust menetlusse võtmast ning sel juhul jääb kehtima ringkonnakohtu otsus.

Eesti-Läti ühisliiga

Selge on see, et ainult kohtuvaidluste peale energiat kulutada ei saa. Juba mõnda aega on käinud ettevalmistused uueks hooajaks. Avis Utilitas Rapla peatreenerina jätkab tuleval hooajal Aivar Kuusmaa, kuid mängijate liitumise-lahkumise osas pole veel uudiseid saabunud. Kuigi ametlikult ei ole Eesti korvpalliliit veel uuest Eesti-Läti ühisliigast rääkinud, näitavad kõik märgid, et Avis Utilitas Rapla hakkab uuel hooajal mängima just selles liigas.
Sellele viitas klubi ka oma avalduses, kui teatati Aivar Kuusmaa jätkamisest. Pressiteates oli kirjas: “Soovime Aivarile palju õnnestumisi ja meeldejäävat hooaega uues liigas!”
Jaak Karp kinnitas, et Eesti-Läti ühisliigasse meeskonna ülesandmise tähtaeg oli esmaspäeval, 16. juulil. Rapla meeskond saadi sinna kenasti üles antud ning nõutud osa osalemistasust on juba ka makstud. Lähiajal oodatakse liiga struktuuri, osalevate meeskondade ja ajakava kohta ametlikku infot ka Eesti korvpalliliidult.
Karp sõnas, et ta mõistab, miks veel ei ole avalikkusele infot jagatud, sest küsimusi, milles eestlased ja lätlased peavad esmalt kokku leppima, on piltlikult öeldes mustmiljon. Üks olulisemaid neist – kellest saab nimisponsor? Viimastel aastatel oli Eesti kõrgliiga suurtoetaja Alexela, kellel puuduvad Lätis igasugused ärihuvid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare