6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRapla kiriku trepp vajab veel nokitsemist

Rapla kiriku trepp vajab veel nokitsemist

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

EELK Rapla Maarja-Magdaleena kiriku ette rajatav uus trepp ei ole veel päris valmis, kuid astuda sellele juba saab. Koguduse õpetaja Mihkel Kukk avaldas lootust, et Rapla kirikumuusika festivali alguseks neljapäeval, 26. juulil on trepp täielikult valmis.

Eriti ilus oleks, kui trepp saaks valmis juba eelolevaks pühapäevaks, 22. juuliks, kuid Kukk selleks palju lootust ei andnud. Tore oleks see seetõttu, et pühapäeval on Rapla kihelkonnapäev ning kuldleer, mis tähendab, et kirikusse tuleb rohkem inimesi kui tavalisele pühapäevasele jumalateenistusele.
Eemalt vaadates on trepi ehitamine kujunenud sujuvalt. Vana oli selgelt oma aja ära elanud ning vaja oli uut ja korralikku treppi. Jõululaupäeva jumalateenistusel 2017. aasta detsembris tehti ka korjandus, et saaks hakata uut treppi rajama. Trepiastmed on nüüdseks paika saanud, kuid käsipuud on veel tegemata. Samuti tuleb korrigeerida esimese astme kõrgust, mis on praegu liiga kõrge. Suurim uuendus trepi juures on muidugi kaldtee, et pühakojale pääseksid ligi ka ratastoolis inimesed. Teisipäeva, 17. juuli seisuga oli kaldtee jaoks betoon valatud, kuid plaadid vajasid veel paikasättimist. Samuti vajasid täitmist plaatide vahelised tühimikud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare