0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSPirgu poolmaratonil näitas kiireimat aega Aleksandr Kulešov

Pirgu poolmaratonil näitas kiireimat aega Aleksandr Kulešov

Siim Jõgis / foto: erakogu.

Pirgu poolmaraton toimus tänavu viiendat korda. Aasta-aastalt on osalejate arv ainult kasvanud. Tänavu läbis täpselt 21 kilomeetri ja 97 meetri pikkuse distantsi 36 jooksjat, neist 21 olid mehed ja 15 naised.

Meeste konkurentsis jõudis kiireima ajaga finišisse Aleksandr Kulešov. Temal kulus raja läbimiseks 1 tund, 22 minutit ja 24 sekundit. Eelmisel aastal oli Kulešov saanud teise koha. Naistest oli sel korral kiireim Liina Kesamaa ajaga 1:46.59.
Pirgu poolmaraton toimus pühapäeval, 22. juulil. Start anti Pirgu terviserajalt ning edasi kulges rada Järlepa teeristini ning tuli sealt Härgla, Purila ja Seli kaudu tagasi oma alguskohta. Kulešovi järel jõudis teisena finišisse Jaanus Pedak. Kaotust võitjale kogunes neli minutit. Pedaku aeg oli 1:26.25. Kaks minutit ja kaksteist sekundit hiljem ületas lõpujoone Timmo Tammemäe, kindlustades sellega kolmanda koha.
Naiste konkurentsis Liina Kesamaale vastast ei leidunud. Teise koha sai Marie Tammemäe, kellel kogunes võitjale kaotust 3 minutit ja 46 sekundit. Tammemäe aeg oli 1:50.45. Kolmanda koha sai Rita Muttel ajaga 1:55.28. Ehkki tegemist oli palava päevaga, ületasid finišijoone kõik sportlased, kes jooksu alustasid. Katkestajaid ei olnud. Kindlasti aitasid kaasa ka rajal olnud neli joogi- ja jahutuspunkti.
Lisaks poolmaratonile toimusid pühapäeval Pirgus ka suvejooks (9,3 km) ja lastejooks (1,3 km). Kui arvestada sisse ka nende distantside võistlejad, kasvab Pirgu jooksuüritusel osalejate arv 64 peale. Veel aasta tagasi oli osalejaid kahekümne võrra vähem. Võistluste üks korraldaja Urmas Tammemäe ütles, et osalejate arvu kasv teeb rõõmu ning kohustab korraldajaid rohkem pingutama. Kuna võisteldi nüüd juba viiendat korda, loodetakse siiralt, et sellest kasvab püsiv traditsioon.
Juba on läbi käinud mõtted ka järgmise aasta osas. Näiteks pakkus Tammemäe ühe mõttena välja, et rada võiks kulgeda rohkem maastikul ning vähem teedel.
Oma eripära ja identiteet on sellel võistlusel välja kujunenud. Tammemäe rääkis, et võistlejad hindavad näiteks seda, et finišis jagatakse neile pannkooke. Samuti seda, et lisaks kolmele kiiremale antakse auhindu ka vanusegruppide parimatele. Kui kõik läheb korraldajate plaanide kohaselt, tuleb Pirgu poolmaraton ka järgmistel aastatel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare