5.5 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSTENNISELEHT: Donatas Narmont: „Rapla Tenniseklubi on arenenud iga aastaga.“

TENNISELEHT: Donatas Narmont: „Rapla Tenniseklubi on arenenud iga aastaga.“

Siim Jõgis / Foto: Siim Solman.

Rapla Tenniseklubil on tõsised plaanid. Loodetakse laiendada oma praegust kompleksi Jõe tänaval, rajada Sadolini spordihoone juurde sisehall ning kasvatada siinsamas Raplas järgmise põlvkonna Eesti tippmängijaid.

Rapla tennise juhtfiguur Donatas Narmont ütles, et klubi on arenenud iga aastaga. Visioon rajada sisehall on õhus olnud juba mitu aastat ning alates eelmisest suvest on see hakanud võtma konkreetsemaid vorme. Selge on see, et harrastustennis on kasvutrendis nii terves Eestis kui ka kitsamalt Raplas. Samas toob see kaasa ka murekohti – mänguväljakuid ja treenereid jääb väheks. Kõigele sellele on Donatas Narmont otsimas lahendusi.

Mis suunas on Rapla Tenniseklubil viimase aasta jooksul edasiminekuid olnud?
Ütleme nii, et klubi on arenenud iga aastaga. Liikmeid tuleb regulaarselt juurde ja lahkujaid on õnneks olnud vähe. Praegu on Rapla Tenniseklubis 47 liiget, kellest 32 on mehed ja 15 naised. Ligi 50 klubiliiget Rapla kohta on väga hea tulemus. Tähtis on ka see, et kõik nad mängivad aktiivselt. Mängupause tuleb muidugi vigastuse tõttu või siis kui naine jääb lapseootele. Huvi tennisemängu vastu on üldse suurenemas. Klubi liikmete arv on kasvanud ka selle arvelt, et olemasolevad liikmed kutsuvad oma tuttavaid ja sõpru mängima.

Kui kiire liikmete arvu kasv on olnud?
See ikka on kasvanud ja kasvab jätkuvalt. Osa uusi mängijaid tulevad ka meie tennisekooli. On ka selliseid, kes on tenniseharrastusega alustanud mujal ja tulnud Raplasse elama ning liituvad siis meie klubiga. Kellel juba algteadmised käes ja mängutase paranenud, saavad tennisekoolist edasi liikuda ja klubiga liituda.

Kas vastab tõele, et tenniseklubi plaanib Jõe tänava kompleksi rajada ka kolmanda väljaku?
Jah, plaanis on rajada kolmas ja võib-olla ka neljas väljak ning hädasti oleks vaja ka klubimaja. Oleme väljakute suhtes isegi koha välja vaadanud. See on praegusest kompleksist kohe teisel pool teed. See maa on praegu eraomandis ja läbirääkimised käivad. Samuti oleme rääkinud vallavalitsusega. Arvestades klubi liikmete arvu kasvu, jääb kahest väljakust selgelt väheks. See oleks ilus lahendus, kui teisele poole teed tuleksid ka väljakud.

Kui kaugele on jõudnud plaan rajada Sadolini spordihoone juurde tennise sisehall?
See tuleb umbes kolmesaja meetri kaugusele Jõe tänava väljakutest. Kõik on omavahel seotud – koos mängijate arvu kasvuga peame leidma rohkem mänguvõimalusi. Seega on omakorda meil vaja koolitada ka rohkem treenereid. Praegu käivad meie treenerid Tallinnast Raplasse. Aga Tallinnas on sama probleem, et treenereid on vähe. Tõeline treenerite defitsiit on. Meil on selgelt plaanis koolitada omale rohkem treenereid. Koos sisehalli rajamisega oleme rääkinud ka koolidega, et õpilastele tennist õpetada. Selleks on samuti treenereid vaja. Tenniseklubi selge unistus on see, et Raplast hakkaksid mõne aasta pärast kasvama tuleviku tipptegijad. Tahaksime väga kuulda siit sirgunud mängijatest, kes hakkavad oma vanuseklassides ilma tegema.

Kuidas tennisekoolil läheb – nendel õpilastel, kes veel klubi liikmed ei ole?
Tennisekool tegutseb enamasti suviti. Siis on meil 20-40 õpilast. Osa neist muidugi terve suve treeningutel käia ei saa. See on ju teada, et suvi on kiire aeg. Eriti kui samad õpilased käivad veel näiteks kergejõustiku trennis, korvpalli mängimas või kuskil mujal laagris. On ka selliseid juhtumeid, kus õpilased elavad välismaal, aga tulevad suveks Eestisse ja otsivad kohta, kus tennist mängida.

Millal sisehalli rajamiseks läheb?
Eelmisel aastal allkirjastasime Rapla vallaga heade kavatsuste protokolli. Koht Sadolini spordihoone kõrval on meil välja valitud. Väljastatud on projektitingimused ning maksumuse arvutamisega praegu tegeleme.
Meil on klubis välja kujunenud seitsmeliikmeline initsiatiivgrupp, kes iga kuu asjaga tegeleb. Igaüks meist tegeleb selle valdkonnaga, milles kõige tugevamad oleme – kes mõtleb juriidika, kes rahastuse või ehituse peale.
Olukord on loogiliselt edasi liikunud. Sügiseks on meil valmis kava, kui palju see projekt maksma läheb. Sadolini spordihoone tegi meile ettepaneku, et koos tennise sisehalliga võiks rajada ka saalihoki sisehalli. See on täiesti mõeldav idee, sest saalihoki on Raplas aktiivselt harrastatud ala. Kokkuvõtlikult tuleb sügiseks äriplaan valmis teha ja veenduda, et kogu projekt on majanduslikult jätkusuutlik.
Võimalike investorite huvi on loomulikult selles, et hallile ei peaks hakkama peale maksma. Oleme tihedalt suhelnud ka Türi tenniseklubiga. Neil ei ole praegu võimalust sisetingimustes mängida ning seega saaks seda neile Raplas pakkuda.

Kas harrastustennis on Eestis populaarsust koguv spordiala?
Kindlasti. Seda näitab selgelt see, et väljakuaegadest tuleb puudu. Samuti ei ole piisavalt kohti noorte GP-de korraldamiseks. Kui me ei suuda praegu seda võimalust sisehalli rajamiseks ära kasutada, saame ainult ennast süüdistada. Noortel on praegu ka head eeskujud – Kaia Kanepi, Anett Kontaveit ja Jürgen Zopp. Väga loodame, et Raplast hakkavad kasvama tulevikutegijad. Võin öelda, et Rapla tennisekogukond on tore ja kokkuhoidev. Käiakse üksteise mänge vaatamas, toetatakse ja võetakse ka oma lapsed kaasa. Loodan näha, et see positiivne suhtumine säilib.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare