9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSErihoolekandeasutuse tarvis on Raplas krunt olemas, Märjamaal peetakse läbirääkimisi

Erihoolekandeasutuse tarvis on Raplas krunt olemas, Märjamaal peetakse läbirääkimisi

Stina Andok / illustreeriv foto: Siim Solman.

AS Hoolekandeteenused soovib luua Raplasse ja Märjamaale 30 ööpäevaringset teenusekohta erivajadustega inimestele. Raplas on krunt hoone ehituseks välja valitud, Märjamaal on läbirääkimised veel pooleli.

Erihooldekodude ümberorganiseerimisega seoses luuakse erihooldekodude elanikele uusi, paremate elamistingimustega elukohti kogukondade juurde, eesmärgiga liita erivajadusega inimesed nii ühiskonna kui ka oma pere ja lähedastega. Sellest tulenevalt on AS Hoolekandeteenused võtnud plaani luua nii Rap-lasse kui ka Märjamaale 30 ööpäevaringset teenusekohta. Nende tarbeks ehitatakse eluhooned, kus inimesed hakkavad elama peredena ühe katuse all.
AS-i Hoolekandteenused kavast luua Raplamaale teenusekohti erivajadustega inimestele kirjutasime esimest korda eelmise aasta alguses. Juba 2017. aasta 28. aprillil algatas Rapla vallavolikogu detailplaneeringu, mille kohaselt rajatakse Uuskülla Uus-Kalmistu maaüksusele erihoolekandeasutus. AS-i Hoolekandeteenused pressiesindaja Ave Lillemäe ütles, et Raplas on detailplaneering koostamisel ning kui kõik sujub plaanikohaselt, peaks üksus valmis saama 2019. aasta sügisel.
Märjamaal on AS Hoolekandeteenused rääkinud läbi kohaliku omavalitsusega ning saanud Lillemäe sõnul nende nõusoleku. „Soov meid oma valda vastu võtta on olemas,” ütles ta. Lillemäe selgitas, et on kohtutud võimaliku kinnistu omanikuga ja praegu peetakse krundi omandamiseks läbirääkimisi. Märjamaa üksuse avamise aeg jääb esialgsete plaanide kohaselt 2020. aasta suvesse.
Ave Lillemäe on kinnitanud, et psüühilise erivajadusega inimesed, kes elavad ööpäevaringsel teenusel, ei ole ohtlikud, selgitades, et ööpäevaringset hooldust vajav inimene vajab abi näiteks enese hügieeni eest hoolitsemisel või söögitegemisel.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare