0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSJärvakandi kultuurihall otsib uut juhatajat

Järvakandi kultuurihall otsib uut juhatajat

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

1. juunist lahkus ametist Järvakandi kultuurihalli juhataja Tiia Hansar. Uue juhataja leidmiseks kuulutas Kehtna vald välja konkursi, mille tähtaeg oli eelmisel reedel. Ideaalset
kandidaati paraku silmapiiril veel ei ole.

Valla haridus- ja kultuuritöö-spetsialist Kristiine Vahtramäe ütles, et konkursile laekus kolm ankeeti. Uue juhataja leidmisega tegeleb edasi komisjon, kuhu kuuluvad Vahtramäe ise, abivallavanem Katrin Velleste, kultuurikomisjoni esindaja, kes on tõenäoliselt selle esimees Rita Triinu Peussa ja Järvakandi piirkonna esindaja Katrin Kuum.
Ametlikku ülevaadet laekunud ankeetidest veel tehtud ei ole, kuid Vahtramäe sõnul kvalifitseeruvad esialgsel hinnangul kolmest kandidaadist kaks mingil moel ning kolmas üldse mitte. Sellist kandidaati ei ole, kes CV alusel ideaalselt sobiks. Vahtramäe ütles, et tõenäoliselt kutsutakse kaks osaliselt kvalifitseeruvat kandidaati siiski vestlusele, et välja selgitada nende isikuomadused, mis CV-st välja ei tule, kuid võivad tulla kasuks kultuurihalli juhataja ametikohal.
Töökuulutuses on tööle asumise ajaks märgitud august, aga Vahtramäe selgitas, et see on kokkuleppe küsimus. Hetkel vastutab kultuurihalli eest Vahtramäe ise. Ta loodab, et hiljemalt augusti teiseks pooleks on uus inimene leitud, kes kohustused üle võtab. Samas tuleb tal tõdeda, et täna ei saa veel kuigi kindlalt öelda, et olemasolevate kandidaatide vahel ka valik tehakse.
Endine juhataja Tiia Hansar lahkus ametist ligi kuu tagasi. Kultuurihall ei ole siiski sellest ajast suletud olnud, sest Vahtramäe võttis kultuuri-spetsialistina varad Hansarilt üle. Kuna suveks oli sedavõrd vähe tegevusi planeeritud, tundus talle mõistlikum juhataja kohustused esialgu enda peale võtta. Sellest tulenevalt ei pidanud vald kiirustades uut inimest otsima. Samuti on tehtud kokkulepe koristajaga, kes kohapeal kultuurihalli eest hoolt kannab.
Vahtramäe kinnitas, et ükski ettevõtmine juhataja puudumise tõttu ära jääma ei ole pidanud. Näiteks 18. juulil peatub Järvakandis rahujooks, mis ühendab kõiki Euroopa riike. Augusti keskpaigas kogunevad Järvakandis aga üritusel „100 põrnikat” üle 200 inimese ja nende põneva sõiduvahendi. Kultuurihallilt on palutud selle sündmuse puhul nii toitlustust kui ka kultuuriprogrammi.
Ühtekokku on aegade jooksul kultuurihallis kolm ametikohta olnud: juhataja, kunstiline juht ja koristaja. Hetkel on neist täidetud vaid viimane. Alalist kunstilist juhti pole juba ammu olnud. Seda kohta on täidetud lühiajaliste lepingute alusel ning ka praegu on see vakantne ning vald sinna inimese otsimisega ei tegele. Pigem saaks see uue juhataja ülesandeks, kes oma äranägemise järgi meeskonna moodustada saab.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare