11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSJärvakandi kultuurihalli asub juhatama Katrin Jair

Järvakandi kultuurihalli asub juhatama Katrin Jair

Siim Jõgis

Kehtna vallavalitsus on alates 1. juunist otsinud uut juhatajat Järvakandi kultuurihallile ning tundub, et nüüd on õige inimene leitud. Kehtna abivallavanem kinnitas, et uueks halli juhatajaks saab Katrin Jair, kes praegu veel töötab Raplamaa veterinaarkeskuses vanem-spetsialistina. Tema esimene tööpäev uues ametikohas on esmaspäeval, 13. augustil.

Eelmise juhataja Tiia Hansari viimane tööpäev Järvakandi kultuurihallis oli 31. mail. Sellest ajast on juhataja kohuseid täitnud Kehtna valla haridus- ja kultuuritööspetsialist Kristiine Vahtramäe. Seega pole ükski plaanitud sündmus juhataja puudumise tõttu ära jäänud. Vahtramäe oli ametis ka siis, kui kultuurihall võõrustas eelmisel kolmapäeval, 18. juulil üleeuroopalisest rahujooksust osavõtjaid.
Uue juhataja leidmiseks korraldati konkurss ning vestlusvoorud. Abivallavanem Katrin Velleste ütles, et konkursile laekus kokku kolm avaldust. Nendest ühe oli esitanud kohalik Järvakandi inimene, kuid komisjon otsustas eelistada Jairi kandidatuuri. Komisjoni kuulusid Kristiine Vahtramäe, Katrin Velleste, Kehtna valla kultuurikomisjoni esimees Rita Triinu Peussa ja Järvakandi piirkonna esindaja Katrin Kuum.
Katrin Jairi ülesanded kultuurihalli juhatajana saavad olema mõnevõrra teistsugused kui tema eelkäijal. Täpsemalt öeldes on tema ülesannete ring laienenud, sest nüüd ei puuduta see enam mitte ainult kultuurihalli, vaid tervet Järvakandi kultuuri- ja spordielu. Jair ütles, et ta on sellega arvestanud.
“Minu ja Kehtna valla visioon läheb selles osas kokku, et minu ülesandeks saab olla Järvakandi kogukonna liitja erinevate spordi- ja kultuuriürituste kaudu. Hakkan olema kontaktisik erinevate valdkondade vahel,” sõnas Jair.
Kristiine Vahtramäe ütles, et tegelikult on nii ka mujal Kehtna vallas, et kohaliku kultuurikeskuse juhataja tegeleb ka laiemate teemade ja kogukonna liitmisega. Abiks on neile vallavalitsuse töötajad, näiteks spordi- ja noorsootööspetsialist Artur Ojasalu.
Jair on pärit Raplast. Järvakandiga tal enda sõnul väga tugevat sidet seni olnud ei ole, kuid see piirkond pole ka päris võõras. “Minu jaoks on Järvakandi Rapla lähedal asuv alev, kus olen erinevatel üritustel ja Kaitseliidu sündmustel käinud. Elanud ma seal ei ole, aga päris võõras ei ole see samuti,” rääkis Jair.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare