11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKontsert Mikk ja Heno Sarve mälestuseks Rapla kirikus

Kontsert Mikk ja Heno Sarve mälestuseks Rapla kirikus

Maris Adoma / Foto: erakogu.

24. juulil leiab Rapla Maarja-Magdaleena kirikus aset traditsioonilise indiaani ja kreooli muusika kontsert Heno Sarve ja hiljuti meie seast lahkunud Mikk Sarve mälestuseks. Muusikat mängib ansambel Los EstAndinos.

1970. aastatel olid just Mikk ja Heno Sarv need mehed, kes koos Tõnis Tulbiga indiaani ehk andide muusika mängimisega Eestis algust tegid. Muusika pärineb Lõuna- ja Kesk-Ameerika aladel elanud inkade ja teiste põlisrahvaste muusikapärandist.
Nüüdseks ongi Los EstAndinos tegelenud Andide muusika mängimise ja tutvustamisega Eestis juba üle nelja aastakümne. Los EstAndinose nime otsustasid muusikud võtta alles äsja ja selle eesmärk on süstematiseerida aastatepikkune töö ning koondada see kindlamatesse raamidesse. Kontserdil kõlavad lood, mis rohkem kui nelja aastakümne eest vinüülplaatide kaudu nendeni jõudsid.
Lisaks sellele, et Mikk Sarv ja Heno Sarv tegid sellise muusikaga Eestis algust, olid nad ka väga mitmekülgsed mehed. Heno oli Eesti kultuurigeograaf ja etnoloog. Mikk oli eesti rahvaluuleteadlane, regilaulik, bioloog, maaelu aktivist, helilooja, raadio- ja telesaatejuht, näitleja ja koolitaja. Mikk oli aastaid seotud ka Raplaga. 1990.-2001. aastatel oli ta Rapla maavalitsuse abimaavanem ja arendusnõunik ning 1991. aastal oli Mikk Rapla Tõlkijate ja Võõrkeeleõpetajate Seltsi asutajaliikmeks. Samuti oli ta üheksakümnendate keskel üks Alu Rahvakooli asutajaid.
Kontsert algab kell 19 ja on kõigile huvilistele tasuta, kuid võimalik on teha annetusi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare