-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSKultuurikeskuse parkla võõrustas tänavahoki tuuri teist etappi

Kultuurikeskuse parkla võõrustas tänavahoki tuuri teist etappi

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Laupäeval, 30. juunil mängiti Rapla kultuurikeskuse taga parklas Eesti tänavahoki tuuri teine etapp. Mängiti kahel väljakul ning mõlemas tiimis oli korraga väljakul kolm mängijat. Põhimõte oli sama nagu saalihokis, kuid väljakud ja väravad olid väiksemad ning iga kohtumine kestis kaksteist minutit. Meeste arvestuses osales kümme ja naiste seas üheksa Eesti võistkonda.

Etteruttavalt võib öelda, et meeste võistlusel saavutas esikoha võistkond nimega Tahmaküla ning naiste seas Viska Viis. Need võidud on määrava tähtsusega, sest lähevad arvesse ka hooaja lõplikus tabelis, mis selgub siis, kui kõik neli etappi on peetud. Aga olulised olid ka järgmised kohad, sest punkte teenisid nii meeste kui ka naiste arvestuses kuus paremat võistkonda.
Loomulikult olid laupäeval võistlustules ka väljakuperemehed ehk Raplamaa tiimid. Meeste turniiril mängisid Rapla hokiklubi ja Märjamaa võistkond Esimesed Triibulised. Naiste turniiril asusid võistlustulle Kaitseliidu Rapla malev ja Rapla 2. Rapla hokiklubi sai oma alagrupis kolmanda koha ning Esimesed Triibulised oli viimane ehk viies. Kaitseliidu Rapla malev sai alagrupis teise ning Rapla 2 kolmanda koha.
Kaksteist minutit kestnud mängu jooksul jõuti lüüa väravaid sama palju nagu väravaterohkes jalgpallimängus. Skooridega 3:1; 4:1 või 4:2 lõppesid mängud rohkem kui ühe korra. Mängule oli omane kiire tempo ja väle liikumine. Arvestades, et kohtumisi peeti lageda taeva all, jättis oma jälje ka ilm. Võistluspäeva üks läbiviija Annika Tammus rääkis, et ilm oli mängijatele tegelikult ideaalne. Polnud ei liiga palav ega liiga jahe. Tuulepuhangud küll pisut kiusasid, aga need mõjutasid rohkem palli liikumist kui mängijaid. Vihmasahmakaid mängijad kaela ei saanud, aga Tammus ütles, et selle tõttu ühtegi kohtumist ära ei oleks jäetud.
Turniiri kokkuvõttes sai Raplamaa võistkondadest parima koha Kaitseliidu Rapla malev, kes sai naiste konkurentsis neljanda koha. Kolmanda-neljanda koha mängus jäädi lisaajal tulemusega 2:3 alla Team Nostalgiale. Rapla 2 jäi viienda-kuuenda koha mängus alla tiimile Keeruline Lugu ning pidi leppima kuuenda kohaga. Lohutuseks võis tõdeda, et päris punktita ei jäädud.
Meeste turniiril sai Rapla hokiklubi viienda koha, alistades otsustavas mängus IBK HFB nimelise meeskonna. Puhkuseks on võistlejatel aega vähem kui kaks nädalat. Järgmine etapp on juba laupäeval, 14. juulil Pärnus. Tänavahoki Eesti tuurile pannakse punkt 29. juulil Tallinnas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare