Mattias Reinaas võitis juba neljanda maailmameistritiitli

0

Siim Jõgis / Foto: erakogu.

Mattias Reinaas on kõigest 13-aastane noormees, kuid juba saab ta öelda, et on neljakordne maailmameister. Oma viimase tiitli kindlustas ta pühapäeval, 15. juulil Portugalis Penafielis toimunud jetispordi juunioride maailmameistrivõistlustel.
Ühtlasi oli see ka tema viies Euroopa meistri tiitel. Reinaasi võistlusklassis SKI Junior GP3.2 anti need tiitlid välja koos.
Maailmameistrivõistlused algasid reedel, 13. juulil ajasõitudega. Kõik võistlejad pääsesid rajale ning pidid näitama oma kiireimat ringi. Loomulikult olid Mattiase vastasteks oma vanuseklassi parimad sõitjad tervest maailmast. Ajasõitudes teenis Kohilast pärit noormees teise koha. Süsteem nägi välja nii, et kiireima aja sõitnud sportlane sai valida stardipositsiooni esimesena, teine teisena, kolmas kolmandana jne.
Mattiasega Portugalis kaasas käinud ema Sirle Veimann ütles, et on suur vahe, kas sa saad valida omale stardipositsiooni teise või kaheksandana. Nii saigi Mattias omale võistlusstartideks sobiva positsiooni valida. Veimanni sõnul oli see eriti oluline just Penafieli rajal. Kokku tehti maailmameistrivõistlustel kolm võistlusstarti, kaks laupäeval ja viimane pühapäeval. “Mattiasele tagaski edu hea ajasõit ja see, et võistluse käigus temaga midagi ei juhtunud,” rääkis Veimann. Liidriks kerkis Reinaas juba esimese võistluspäeva lõpuks ning pühapäeval suutis ta edu konkurentide ees säilitada.
Eestlastele olid need maailmameistrivõistlused üldse edukad. Lisaks Mattiasele võitis oma võistlusklassis tiitli ka Ander Hubert Lauri. Tema klass oli SKI Junior GP3.3. Marten Männi sai oma põhiklassis SKI GP1 Euroopa meistrivõistlustel teise koha. Portugalis toimunud jetisõidu tiitlivõistlustel osales ligi sada võistlejat kaheteistkümnest riigist.