Ohtlikud teelõigud Kaerepere ja Keava alevikus

0

Maris Adoma / Foto: Siim Solman.

Toimetuse poole pöördus murelik Kaerepere elanik teemärgistuse osas, mis viib Kaerepere alevikku. Veidi edasi Keava poole sõites selgub, et ka Keava alevikku minnes kohtame samasugust teemärgistust.

Teed, mis viivad Keava ja Kaerepere alevikku, võivad tekitada liiklusohtlikke olukordi. Nimelt on maanteemärgistus jätnud autode jaoks väga kitsa raja, mis seab ka jalakäijad ohtlikusse olukorda. Mõlemal maanteel on teemärgistusega eraldatud jalakäijate liiklemisala nii laiaks, et kui kitsal sõiduteel peaks parasjagu tulema vastu teine auto, siis mõlemad sinna ära ei mahu ja nad peavad kalduma oma rajalt välja lõigule, mis on eraldatud kõndimise jaoks. Mis saab aga siis, kui samal momendil on teel ka jalakäijad liiklemas?
Maanteeameti Järva- ja Raplamaa liikluskorraldaja Andrus Guutmann on puhkusel ning selle olukorra kohta midagi suurt öelda ei osanud, kuid suurt ohtu asjas ka ei näinud. “See ei tohiks eriti probleeme tekitada, sest kiirus on asulas niikuinii väike ja selliseid lõike on ka mujal,” kommenteeris Guutmann. Käisime ise toimetuse fotograafiga koos asja kontrollimas ja meie arvates on lõik siiski üsna ohtlik. Tekib küsimus, miks üldse tehakse nii kitsaid sõiduteelõike, kui tegelikult on ka pildilt näha, et seda oleks jalakäijatele jäetud ruumi arvelt võimalik laiendada.
Seni, kuni keegi ametnikest selles olukorras probleemi ei näe, kallid autoliiklejad, olge ettevaatlikud, pidage lubatud sõidukiirusest kinni ja märgake ka kaasliiklejaid.