13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaalt alustas ajateenistust 61 noormeest

Raplamaalt alustas ajateenistust 61 noormeest

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Eelmisel nädalal alustas oma 11-kuulist väljaõpet kaitseväe üksustes üle 1800 ajateenija. Nende hulgas oli ka ligikaudu 20 vabatahtlikult teenistust alustanud neidu. Rapla maakonnast läks ajateenistusse 61 kutsealust, kelle seas tütarlapsi seekord ei olnud. Nende peamiseks teenimiskohaks on toetuse väejuhatus ja 1. jalaväebrigaad.

Sõduri väljaõppe läbivad 1. jalaväebrigaadi ajateenijad Tapa, Jõhvi ja Paldiski linnakutes. Juulikuise eelvõtmisega ajateenistust alustanud noored teenivad kokku üksteist kuud. Väljaõppe käigus koolitatakse neist jaoülemad ja autojuhid.
Paar nädalat tagasi teatas kaitsevägi, et sõduri baaskursus läbib uuenduskuuri. 1. ja 2. jalaväebrigaad koolitavad tänavuse juulikutse sõdureid uue programmi järgi, millega ajateenijate algteadmiste omandamine muutub lühemaks, intensiivsemaks ning loogilisemaks.
“Me oleme välja võtnud need teemad, mida üksikvõitleja tasemel vaja ei lähe, nagu näiteks meeskonnarelvad, A-kategooria lõhkamine, jao toimimise põhimõtted, ning pannud rõhku sõduri universaalsetele oskustele, mida läheb vaja kõikide erialade juures,” ütles Kalevi jalaväepataljoni väljaõppejaoskonna ohvitser leitnant Rene Koger. Ta lisas, et uus õppekava viis miinimumi ka klassitundide arvu.
Uue programmi järgi kestab üksikvõitleja põhioskuste omandamine seitse nädalat, mille vältel õpivad sõdurid tundma teenistusrelva, orienteeruma maastikul, tegutsema väliharjutustel ning omandavad esmaabivõtteid, teadmisi kaitseväelisest käitumisest ning kaitseväeteenistust reguleerivatest õigusaktidest.
Ajateenijaid võetakse teenistusse kolm korda aastas. Juulis ja jaanuaris saabunud teenivad kokku 11 kuud ning oktoobris teenistust alustanud 8 kuud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare