13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSVabaduse võtmise protsess jõudis kohtukõnede kuulamiseni

Vabaduse võtmise protsess jõudis kohtukõnede kuulamiseni

Siim Jõgis.

Esmaspäeval, 16. juulil jätkus Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas protsess kolme mehe üle, keda süüdistatakse ebaseaduslikus vabaduse võtmises ja röövimises. Mis siis ikkagi juhtus 25. novembri 2017 esimestel tundidel ööklubi Madhouse esises parklas, Hepa tankla juures ning Juuru teel? Esmaspäevasel istungil jõuti kohtukõnede kuulamiseni.

Protsess kolme mehe üle on kestnud juba rohkem kui poolteist kuud. Esimese uudise selle kohta avaldas Raplamaa Sõnumid oma 6. juunil ilmunud numbris. Ametlike kohtuandmete kohaselt on selles kohtuasjas süüdistatavateks Glen Reier, Kaur Koiduste ja Rando Jaanson. Kõik nad olid esmaspäevasel istungil kohal. Ka kannatanu nimi on Raplamaa Sõnumitele teada, ent praegusel hetkel pidas toimetus paremaks seda mitte avaldada. Tegemist on meesterahvaga ning esmaspäevasel istungil teda kohal ei olnud.
Istung algas prokurör Aarne Pruusi sõnavõtuga, milles ta selgitas süüdistuse sisu. Selle kohaselt olid kolm süüdistatavat ja kannatanu kohtunud 2017. aasta 25. novembri esimestel tundidel ööklubis Madhouse. Prokurör üritas tõenditega näidata, et süüdistatavad surusid kannatanu ööklubi esises parklas sõiduautosse Volvo, kasutades selleks füüsilist jõudu. Samuti leidis prokurör, et süüdistatavad röövisid kannatanult sularaha 150 eurot ning käekella, mille väärtus oli 100 eurot. Auto sõitis süüdistuse kohaselt Rapla – Juuru vahelisele teele ning kannatanu väljus sõiduvahendist Mäepere jäätmejaama juures.
Esialgu süüdistas prokurör kohtualuseid ka kannatanu peksmises, ent esmaspäevaseks istungiks oli ta sellest loobunud. Sealjuures tõi prokurör Pruus välja, et tema hinnangul oli inimene, kes otsustas röövimise toime panna, Rando Jaanson. Glen Reierile nõudis prokurör kuue aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, Koidustele nelja aasta ja kuue kuu pikkust vangistust ning Rando Jaansonile viie aasta pikkust vangistust. Osa sellest läheks kohe kandmisele ning teine osa jääks täitmisele pööramata juhul, kui süüdistatavad ei pane katseajal toime uut kuritegu.
Ükski süüdistatavatest – ei Reier, Koiduste ega Jaanson end süüdi ei tunnistanud. Kõigi kolme mehe kaitsjad leidsid, et prokuröri väljatoodud tõendid ei näita nende kaitsealuste süüd. Samuti peeti kannatanu ütlusi ebausaldusväärseteks, sest väidetavalt oli ta selle episoodi toimumise hetkel tugevas alkoholijoobes. Kõik kolm advokaati palusid oma kaitsealused õigeks mõista.
Enne istungi lõppu said sõna ka kolm süüdistatavat. Glen Reier ütles, et tema ei ole kedagi tõuganud ega kelleltki raha või kella ära võtnud. “Mina neid kuritegusid toime pole pannud,” ütles Reier. Kaur Koiduste palus kohtunikul end õigeks mõista ning lisas, et ka tema ei ole neid kuritegusid toime pannud. Sama ütles ka Rando Jaanson, kelle sõnul ei ole ta kelleltki raha ega kella ära võtnud. “Ma ei ole midagi sellist toime pannud,” ütles ta oma sõnavõtus.
Protsessi juhatab kohtunik Endla Ülviste. Kohtuotsus selgub teisipäeval, 31. juulil kell 10 Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare