13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSVolikogu lükkas Rapla valla tööruumide üle otsustamise augustisse

Volikogu lükkas Rapla valla tööruumide üle otsustamise augustisse

Katri Reinsalu.

Rapla vallavolikogu väljasõiduistungil oli päevakorras taas vallavalitsusele uue rendipinna hankimine. Ehkki protsess on osutunud oodatust pikemaks ja keerulisemaks, tegi vallavalitsus volikogule ettepaneku leping sõlmida.

Valdade ühinemise käigus märkimisväärselt kasvanud töökollektiiv enam endistesse ruumidesse Viljandi maanteel ära ei mahu. Uute tööruumide hanke käigus tegid pakkumise nii riigimaja kui ka ärimaja Tallinna maantee ääres. Mõlemad pakkumised ületasid aga planeeritud vahendeid ning hange kuulutati nurjunuks.
„Edasi jätkati läbirääkimistega hankemenetlust kahe pakkumise esitanud ettevõttega, Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsiga ja Rapla Ärimaja OÜ-ga,” seisab volikogu ette toodud eelnõu seletuskirjas.
Nende läbirääkimiste tulemusel pakkus Riigi Kinnisvara AS üürihinnaks 9,8 €/m2 kuus. See teeks aastaseks kuluks 139 702 eurot. Rapla Ärimaja OÜ pakkumine oli mõnevõrra krõbedam, sest ruutmeetri pealt küsiti 9,95 eurot kuus ehk kokku 166 200 eurot aastas. Sellest tulenevalt tegi vallavalitsus volikogule ettepaneku sõlmida leping riigimajaga, kes tegi soodsama hinnapakkumise.
Volikogu ettepanekuga nõus ei olnud ning eelnõu jäi hääletuse tulemusel vastu võtmata. Volikogu esimees Rene Kokk selgitas, et peamine põhjus, miks volikogu eelnõud vastu ei võtnud, seisnes hinnas. Rendihinnad kujunesid kallimaks kui varem volikogu kinnitatud võimalik aastane ruumide rendikulu. Koka sõnul tegeletakse tööruumidega edasi ning kalkuleeritakse võimalikke lahendusi. Teema tuleb edaspidi arutamisele nii eelarve- ja arengukomisjonis kui ka majanduskomisjonis. Esialgu sai kokku lepitud, et küsimus võetakse uuesti päevakorda augustikuu volikogu istungil.
„Otsus antud eelnõud hetkel volikogus mitte vastu võtta sündis üsna üksmeelselt, paljud volikogu liikmed küll näeksid meeleldi võimalust, et Rapla valla tööruumid võiksid tulevikus olla kavandatavas riigimajas,” selgitas Kokk.
Ta tõdes, et uute tööruumide vajadus on vallal olemas ning mida kiiremini inimesed vajaliku suurusega tööruumidesse saab, seda parem. „Lisapinna vajadus tööruumidele aga ei tähenda, et ei tuleks kõiki võimalikke lahendusi arukalt kaaluda ja teha lõpuks parim võimalik otsus,” lisas ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare