-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSFilmi “Hüvasti, NSVL” võtted jõuavad Okta Centrumis lõpule

Filmi “Hüvasti, NSVL” võtted jõuavad Okta Centrumis lõpule

Siim Jõgis / foto: Ulvi Blande.

Täispika mängufilmi “Hüvasti, NSVL” võtted hakkavad Okta Centrumis lõpule jõudma. Filmi tegevprodutsent Marju Lepa ütles, et viimane võttepäev on reedel, 10. augustil.
Selleks ajaks on olnud 21 võttepäeva, mis moodustab pisut rohkem kui poole kogu filmist. Kokku on plaanitud 40 võttepäeva ning lisaks Raplale viiakse need läbi ka Viljandis, Sillamäel ja Tallinnas.


“Hüvasti, NSVL” on režissöör Lauri Randla esimene täispikk mängufilm. Tegemist on humoorika ja haarava üleskasvamise looga noorest poisist Johannesest, kes sündis enneaegsena oma tudengist üksikemale ning jäi vanavanemate kasvatada 1980-ndate Eestis. Ettevõtliku Johannese saatus on olla üksildane ja teistest erinev, kuni ta 10-aastasena leiab oma esimese armastuse. Samal ajal kukub foonil kokku NSVL.
Okta Centrum oli küll Rapla piirkonnas ainuke koht, kus filmi üles võeti, kuid samas pakkus see võimaluse luua mitu erinevat lokatsiooni. Näiteks rajati teise korruse saali Õismäe korter, mis oli Johannese kodu. Samuti kasutati ära Okta Centrumi tagust muruplatsi, kus sai filmida koolihoovis toimunud stseene. Möödakõndijad võisid märgata basseini serval seismas ka Vladimir Lenini kuju. See oli üks osa koolistseenide filmimisest, et luua tõetruumat pilti. Samuti võib märgata, et Okta Centrumi kõrval asuvat suurt reklaamistendi katab Lenini plakat. Ka see on üks osa filmist. Marju Lepa selgitas, et reklaamistend tuli kuidagi kinni katta ning selleks kasutati Lenini näoga plakatit, mis olid kasutuses kaheksakümnendate lõpus.
Lepa ütles, et seni on võtteperiood läinud plaanipäraselt. Vaid Sillamäel rikkus vihmasadu ühe võttepäeva ära. Filmimise edukaks läbiviimiseks otsiti Rapla piirkonnast ka taustanäitlejaid. Juba kevadel käis terve klassitäis lapsi castingul ehk katsetel, kuidas nad filmi sobiksid. Lepa ütles, et just nende lastega tehaksegi viimaste päevade võtted. Taustanäitlejaid otsiti ka täiskasvanute seast ning kõik vajalikud kohad said Lepa sõnul täidetud.
Juba varem on “Hüvasti, NSVL” režissöör Lauri Randla öelnud, et võttepaigaks valiti Rapla KEK, sest sinna sai ehitada mitu lokatsiooni. “Saame kuu aega olla samas kohas ja see tekitab mugava olukorra, et ei pea kolima. Rapla linn on andnud meile toetust ja tunda oli, et nad tahavad meid siia. See läks õnneks, et saime siia tulla,” rääkis ta.
Võttepäevade ajal on Okta Centrumis ja selle ümber parajalt sagimist. Terve meeskond koosnes umbes neljakümnest inimesest. Peategelast Johannest mängib Niklas Kouzmitchev. Teistes osades on Nika Savolainen, Ülle Kaljuste, Tõnu Oja, Pääru Oja, Jekaterina Novosjolova, Elene Baratšvili, Dima Bespalov, Anne Reemann, Liina Tennosaar, Piret Krumm ja Viktor Lanberg. Tähelepanuväärne on see, et filmis kõlab eesti, vene ja ingeri keel ning natuke isegi inglise keelt. Marju Lepa ütles, et kui kõik läheb plaanipäraselt, on filmi esilinastus planeeritud 2019. aasta sügisesse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare