11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMurepilved Hellenurme kohalt on pühitud

Murepilved Hellenurme kohalt on pühitud

Maris Adoma

Eelmise aasta juulis üles kerkinud probleemid Rapla vallas Sulupere külas asuva Hellenurme mänguväljakuga leidsid 26. aprillil lahenduse, kui mänguväljak sai ametlikult MTÜ Sulupere Kodu omaks.

Hellenurme mänguväljak on ehitatud MTÜ Sulupere Kodu initsiatiivil PRIA rahaga eramaale 2011. aastal. Projekti eestvedajaks oli Andrus Kuusmaa, kes on siiani ka MTÜ Sulupere Kodu esimees. Aasta tagasi muutus aga küsitavaks mänguväljaku säilimine.
Maatüki omanik on Talvira Tare OÜ, mille juhatuse liige Tiit Linnamägi rääkis, et mänguväljaku tingimuseks oli kasutada seda vähemalt viis aastat. Sel ajal pakkus maaomanik mänguväljaku alust maad tasuta kasutada. Aeg sai aga täis ja maaomanik soovis maatükki müüa. Kogukond pidi otsustama, kas nad tahavad seda endale või mitte. Maaomanik pakkus maatükki ka vallale, kuid vald keeldus ja MTÜ-l puudusid selle ostmiseks vahendid.
Veebruari lõpus kutsuti Hellenurme mänguväljaku Facebooki lehel inimesi üles toetama maatüki ostmist. Lahkete inimeste abiga saadi raha kokku ning MTÜ Sulupere Kodu saigi mänguväljaku aluse maa ära osta. Kohalik elanik Arvi Solovjev, kes aitas mänguväljaku allesjäämisele kaasa, on MTÜ nimel tänulik maamüüjale Tiit Linnamägile, kes tuli neile vastu ja müüs maa poole odavamalt.
Arvi naaber Reelika Vaabel tegi kõvasti tööd ja selgitas, millised on eelised, kui mänguväljak kuulub vallale või MTÜ-le. “Tema nimelt tegi suure eeltöö, et kogu seda infot saada, ja tegeleb sellega siiani, et me ka toetusi saaks,” räägib Arvi.
Maatükk ostetigi MTÜ-le seetõttu, et siis on võimalus taotleda toetusi. “Meil on võimalik ka uuendusi teha ja võib-olla kunagi atraktsioone vahetada. Kui see maa oleks läinud vallale, ei oleks olnud võimalik selliseid toetusi saada. MTÜ-l on teistsugused võimalused,” ütleb Arvi.
5. mail olid Hellenurme mänguväljakul talgud, mille idee autor oli Tõnu Meldre. “Tema rääkis minuga ja mina hakkasin sponsoreid otsima,” meenutab Arvi. Korrastustööde käigus riisuti läbi liiv, eemaldati umbrohi, parandati mängumaja, vahetati ja värviti aialipid ning korrastati ja värviti paviljoni katust.
Lisaks Sulupere ümbruskonna inimestele aitas talgutele kaasa Arca Nova direktor Raivo Vasnu, kes andis mänguväljaku värvimise jaoks värvid. Rapla Tarbijate Ühistu juhatuse liige Väino Sassi andis värvimiseks vajalikud pintslid ja tööriistad. Puidumaterjali saadi Tohuvana saeveski omaniku Ivo Vahtmäe käest.
Mänguväljak on kõikidele avatud, vald niidab seal muru ja tühjendab prügikaste. “Kutsuks üles kõiki lapsevanemaid olema lastele eeskujuks, et kui prügi lendab maas ringi, siis võiks ju selle üles võtta. Ütleme nii, et selle pinnaga võiks käituda heaperemehelikult,” räägib Arvi.
Mänguväljak asub Suluperes Hellenurme tänaval ja on Rapla valla arendusnõuniku Heiti Vahtra sõnul ühtlasi ainus Rapla mänguväljak, mis vastab nõuetele. Mänguväljak on ümbritsetud aiaga, mis takistab lastel teele jooksmist, seega võivad kõik lapsevanemad oma lastega sinna julgelt aega veetma minna.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare