11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa JK jättis Jalkafestil kodumaakonda ühe esikoha

Raplamaa JK jättis Jalkafestil kodumaakonda ühe esikoha

Siim Jõgis / foto: Ulvi Blande.

Augusti alguses rullus Rapla Kesklinna kooli staadionil lahti järjekorras üheksas Raplamaa Jalkafest. Reedel, 3. augustil alguse saanud spordipidu jõudis finišisse pühapäeval. Selle aja jooksul võtsid üksteiselt mõõtu sajad noored jalgpallurid. Neid olid väljaku ääres ergutamas nii treenerid kui ka vanemad ja sugulased.

Oma üheksa korraga on Jalkafest kerkinud suvel põhiliseks noortejalgpalli võistluseks Kesk-Eestis. Varem on osalevate võistkondade pilti ergastanud välismaa tiimid Lätist ja Ukrainast, aga tänavu jooksid platsile vaid noored Eesti jalgpallurid. Jalkafesti peakorraldaja oli Taavi Tüvist Raplamaa jalgpallikoolist. Ta ütles, et tänavusel üritusel oli tase ühtlane ning võistluspinget jagus igasse vanuserühma.
Loomulikult andsid väljakul endast parima ka Raplamaa JK kasvandikud. Kõige paremini läks neil 2009. aastal sündinud poiste seas, kus Raplamaa JK Märjamaa sai esikoha. Hõbemedalid teeniti kahes vanuseklassis. Juba liiguvad korraldajate mõtted ka selles suunas, kuidas järgmise aasta üritust korraldada. Kuupäevad on juba välja hõigatud – 1.-4. august 2019.

Küsimustele vastas Taavi Tüvist.
Mainisid, et tänavune Jalkafest on seni kõige õnnestunum. Mille põhjal seda väita saab?
See on selline enda tunnetuse küsimus. Ürituse eelnev ja toimumisaegne korraldus sujus ja n-ö stressitase oli väga madal. Lisaks võib õnnestumiseks pidada ürituse sportliku poole formaadi muutust, et me ei püüdnud rõhuda kvantiteedile ja tänu sellele saime pakkuda osalejatele märksa kvaliteetsemat üritust. See kajastus ka osalejatelt saadud tagasisides.

Kui palju muutis see konkurentsi lahjemaks, et seekord välismaa võistkondi ei osalenud?
Välisvõistkonnad, kui nad osalevad, on alati tubli tasemega olnud ja sportlikku konkurentsi kergitanud. Samas oli tänavuste turniiride sportlik tase ühtlane ja pinget jagus igas vanuserühmas ja mängus.

Kuidas jäid rahule Raplamaa JK võistkondade esitusega? Vaatasin, et Märjamaa poisid said 2009. aastal sündinute seas esikoha.
Raplamaa JK laste osalemisega jäime rahule ja üks meie eesmärk, pakkuda oma maakonna lastele mängurõõmu ja kogemust, sai täidetud. Märjamaa poiste võit teeb muidugi rõõmu, olid nemad meil ju ainsad, kes suutsid esikoha koju jätta. Võit ei tulnud neil lihtsalt, pidid tublilt pingutama viimaste sekunditeni.

Kõige vanemate ehk 2006. aastal sündinud poiste seas sai Raplamaa JK teise koha Saku Sportingu järel. Kui palju esikohast puudu jäi?
Vanemate poiste turniiril jagus põnevust lõpuni ja võistkonnad olid omavahel võrdsed, kõik võitsid ja kaotasid. Esikoht jäi vaid punkti kaugusele. Kõige pisematele lastele eraldi turniiritabelit ei peeta ja kõik osalised on ühtemoodi võitjad.

Jalkafest toimus tänavu juba üheksandat korda. Kui palju Raplamaa JK esindusmeeskonna mängijaid on varem sel turniiril osalenud?
Jalkafest toimus tõesti juba üheksandat korda. Alguses oli see rohkem pidu omadele, kuhu kutsusime külla häid naabreid kõrvalmaakondadest. Edasi kasvas üritus juba suuremaks ettevõtmiseks. Neid mängijaid on ja aina tuleb juurde.

Ehk oskad öelda, kas ka mõni Premium Liigas mängiv jalgpallur on kunagi Jalkafestil mänginud?
Premium liiga mängijaid muidugi on. Kohe tuleb ette Saku Sportingust FC Flora rivistusse jõudnud Mark Anders Leppik ja neid on kindlasti veel teisigi.

Kui tugevaks Jalkafesti traditsioon kujunenud on? Kas järgmisel aastal on oodata ka kümnendat võistlust?
Jalkafest on oma koha Eestis leidnud ja see traditsioon kindlasti jätkub. Kümnes Jalkafest tuleb vähem kui aasta pärast, 1.-4. augustini 2019 Raplamaa staadionitel.

IX Raplamaa Jalkafest 2018 tulemused:

Kolmel päeval peeti kuus
turniiri. Osales 32 võistkonda.

2006. a poisid
1. Saku Sporting
2. Raplamaa JK
3. Keila JK

2007. a poisid
1. JK Kratid
2. Raplamaa JK
3. Saku Sporting

2008. a poisid
1. Pärnu JK Poseidon
2. Tartu JK Tammeka valge
3. Tartu JK Tammeka sinine

2009. a poisid
1. Raplamaa JK Märjamaa
2. JK Kratid
3. Raplamaa JK Rapla

2010. a poisid/tüdrukud
1. Saku Sporting
2. Kohila JK Püsivus 2008.a tüdrukud
3. Saue JK

2011. a poisid/tüdrukud
Võitsid kõik osalised

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare