4.9 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSKabala kooli terviserada sai uue väljanägemise

Kabala kooli terviserada sai uue väljanägemise

Helerin Väronen / foto: Kadri Paju.

Eelmisel neljapäeval, 23. augustil võis Kabala kooli taguses metsas näha umbes 50 inimest, kes suure hoolega metsaalust võsast puhastasid. Tegemist oli Eesti Tööandjate Keskliidu ja Swedbanki korraldatud heategevusliku algatuse “Annetame aega” ettevõtmisega ja usinateks töösipelgateks olid Swedbanki e-kanalite arenduse töötajad. Omalt poolt aitas töövahenditega kaasa Rapla vald.

Päeva eesmärk oli korda saada Kabala kooli matka- ja terviserajad. Selleks puhastati kilomeetrise raja äärde jäävat metsa okstest ja võsast. Metsast välja tassitud oksad purustati oksalõikuriga ja saadud puiduseguga täideti rajad. Kabala kooliperel on plaan muuta see metsaosa pargilaadseks ja asutada sinna kunagi tervisepark. Koht ise on tervisespordiks mõnus, mõni koht raja ääres tekitab oma kadakate ja kividega saarel oleku tunde, vaid paar lammast on puudu.
“Annetame aega” algatus on juba kolm aastat vana. Selle mõte on, et töötajad saavad ühe tasustatud päeva, et anda Eestile midagi tagasi ja teha head. Swedbanki seltskond on näiteks käinud abiks loomade varjupaigas ja eelmisel aastal käidi Hiiumaal Kassari Haridusseltsil abiks. Seal suutis Swedbanki meespere tõestada, et arvutiinimestena oskavad nad väga hästi ka füüsilist tööd teha. Kohe nii hästi, et neid ei tahetud sealt minemagi lasta, saare enda mehed olevat kõik kas mandril või poe taga.
Õnneks said mehed tulema ja osa neist oli Kabalas pandud kividest aeda ehitama. Ilma mördita küll, kiirkorras, lihtsalt selleks, et kivihunniku asemel midagi ilusamat oleks. Enda sõnul ilumeelega poisid jäid meist oma elu esimest kiviaeda ehitama.
Kuigi võiks arvata, et sellist suurt hulka inimesi tahavad paljud appi tööd tegema, ei ole lood siiski päris nii. Ürituse koordinaator Rain Pajur sõnas, et kohad, kuhu appi minna, leiavad nad üldjuhul ise. Enamasti jääb aga jutt pooleli, kui kuuldakse, et appi tahab korraga tulla umbes 50 inimest, sest ei ole lihtsalt nii paljudele korraga tööd anda. Meeskond ise on aga valmis pakutud plaanidega kaasa tulema. Motivatsiooniks järgneb pärast tööpäeva ka puhkuseosa, milleks seekord oli õhtusöök Parvematkades. Samuti oli see päev mõeldud selleks, et meeskond saaks tutvuda Leedust pärit kolleegidega, kellega suheldi inglise keeles, mõne erandiga ka vene keeles.
Kellel tekib mõni mõte, kuidas sellist suurt hulka inimesi võiks vabatahtlikus korras päevaks tööle rakendada, võib sellest Swedbankile teada anda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare