-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSKehtna uus laululava valmib septembris

Kehtna uus laululava valmib septembris

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Ehitustööd Kehtna uue laululava ümber on kestnud nüüdseks kuu aega. Alguse said need 26. juulil, nurgakivi pandi 17. augustil ning kui kõik läheb plaanipäraselt, valmib uus laululava septembri teises pooles.

MTÜ Kehtna Kultuuriselts esindaja Kersti Mäevälja ütles, et isekeskis plaanitakse avamisüritust reede, 21. septembri peale, kuid valju häälega seda veel välja hõigata ei soovita.
Viimastel päevadel on ehitusmehed tegelenud lava põranda ja treppide valamisega. Peaaegu pool kõigist töödest on praeguseks valmis. Mäevälja ütles, et 27. augusti seisuga võib öelda, et tehtud on 45 protsenti kõigist plaanivõetud töödest. Praegu oodatakse kõige rohkem, et saabuksid lavakaared, mis valmistati ehitusest eraldi seisva tööna. Lootus on selle peal, et need jõuaksid Kehtnasse kohale septembri alguses.
Laululava asub Kehtna mõisa pargis. MTÜ Kehtna Kultuuriselts on välja öelnud, et rahaliselt toetavad lava rajamist MTÜ Raplamaa Partnerluskogu Leaderi programm, SDE ja Kehtna vallavalitsus. “Sellest hoolimata oleme jõudnud olukorda, kus vajame veidi rahalist toetust,” seisab nende teates. Et vajaminevat summat koguda, on Kehtna Kultuuriselts välja pakkunud võimaluse, et iga soovija saab endale osta ühe ruutmeetri valmivast lavapõrandast. Samasugust lähenemist on varem kasutanud näiteks Sepa staadion Tartus, kus anti ka annetuse vastu üks ruutmeeter valmivast väljakust.
Kokku on Kehtna Kultuuriselts pannud müüki 266 ruutmeetrit lavapinda. Iga ruutmeeter maksab 50 eurot. Lihtne arvutus ütleb, et sellise aktsiooniga loodetakse koguda 13 300 eurot. Kersti Mäevälja rääkis, et see on küll ilus unistus, kuid tõenäoliselt kõiki ruutmeetreid välja müüa ei õnnestu. Esmaspäeva, 27. augusti seisuga oli neid müüdud ligikaudu nelikümmend. “Loodame, et see number hakkab vaikselt tõusma. Isegi sada müüdud ruutmeetrit oleks hea tulemus,” sõnas Mäevälja. Ta lisas, et mõned abielupaarid on ostnud kahepeale ühe ruutmeetri.
Laululava kõrvale püstitatakse stend, millel asub tantsuplatsi plaan. Sinna peale kantakse ka kõik nimelised ruudud, ehk kes on ruutmeetri endale soetanud. Otse tantsuplatsile nimesid ei märgita. Mäevälja põhjendas seda sellega, et tulevikus võivad need tantsude puhul hakata häirima sammude seadmist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare